SAD ulaže 200 miliona dolara za ZAŠTITU Evrope od RUSKE AGRESIJE - Najnovije Vijesti

Sjedinjene Američke Države

Sjedinjene Američke Države planiraju da ulože 200 miliona dolara za modernizaciju svojih vojnih baza u Evropi, piše „Erfors tajms“.

Američki zakon o vojnom budžetu za 2018. godinu, koji je prošle nedelje potpisao predsednik Donald Tramp, omogućiće sekretaru Ratnog vazduhoplovstva SAD da kupuje zemlju i gradi vojne objekte van SAD. Plan vojnih rashoda u novoj godini iznosi oko 214 miliona dolara — oni su predviđeni za modernizaciju i izgradnju vojnih objekata na Islandu, u Norveškoj i u državama istočne Evrope.

Ova sredstva su deo Evropske inicijative za obuzdavanje (EDI). Program EDI su inicirale američke vlasti nekoliko meseci nakon što je Krim ponovo postao deo Rusije.

„Kako budemo stvarali dinamičku bezbednosnu sredinu u Evropi, finansiranje EDI će poboljšati naše mogućnosti za obuzdavanje i zaštitu od ruske agresije“, navodi se u informativnom biltenu EDI.

Prema rečima portparola Evropske komande SAD Huana Martinesa, poboljšanjem infrastrukture na aerodromima, u centrima za obuku i na poligonima u Evropi povećaće se vojna sposobnost SAD i njihovih saveznika u regionu i međusobna saradnja.

Između ostalog, velike vojne investicije — 55 miliona dolara — planirane su u 2018. godini za avio-bazu „Kečkemet“ u Mađarskoj.

(Iz Arhiva)

Izvor: Sputnjik Srbija

Direktan link na njihov portal: https://rs-lat.sputniknews.com/rusija/201712181113852065-SAD-Evropa-agresija/ 

Foto: Printskrin

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

× Kako vam mogu pomoći?