Nestvarno lijepa čobanica s ocem brine o 500 ovaca i ide na fakultet!

tra23,2024

MLADA Azemina i njen tata Hasan dokaz su kako nije rješenje samo napustiti BiH i otići iz nje u Njemačku, Austriju, na nekakvu „bauštelu“ ili čišćenje tuđih ve-cea.

Ova porodica Prokošak živi na Kupresu, od zemlje i svog stada koje broji 500 ovaca. Posao su započeli on i žena a djeca se vremenom pridružila. Hasan vjeruje da će tako naučiti da cijene teško zarađeni novac.

Mlada Azemina kojoj je tek 19 i ne stidi se svojih opanaka, a video-priča koju je proljetos objavio Jutjub kanal Srednja Bosna danas i dalje se gleda s nesmanjenom pažnjom, vidjelo ju je više od milion i po ljudi.

Da li se stidi sela i opanaka

– Nemam šta posebno reći drugima, neka svako živi svoj život, samo bih voljela da je više mladih koji bi se bavili poljoprivredom i koji bi od nje zarađivali, nego što idu i provode se svako veče – kaže lijepa čobanica koja veli i da je posla na selu nije stid.

Na pitanje je li jedina takva bila u razredu, devojka odgovara: Ne, ima nas još.
I pored činjenice da uči za policajku na Policijskoj akademiji, Azemina kao dete sa sela zna svaki posao i ništa joj nije teško, ni da zasuče rukave, ni da se pošteno zaprlja. A na selu, kao i svakom, vazda ima posla, od jutra do mraka.

Tata Hasan to i te zna i ne krije ponos: Ja sam svojom djecom prezadovoljan, svakome bih ovakvu decu poželjeo.

Srbin im davao jagnjce na poklon

– Jedan čovjek iz Srbije, javio nam se i htio da nam pokloni još 10 jagnjadi ženskih. Ja mu rekao, ‘hvala tebi, ajde da nemam, ali imam, ne treba’. Tako da eto, čovjek je želio da nam pokloni, svidjela se priča mnogima i hvala im na tome – objasnio je Hasan koji kaže da sve polazi iz kuće, iz porodice, vaspitanje…

On dodaje i da „ko ne zna da cijeni svoje, neće nikada ni imati“.

Mnogima je mlada i vrijedna djevojka odmah zapala za oko pa kažu da će biti prava sreća kući u kojoj će jednog dana biti snajka.

IZVOR:VECERNJENOVOSTI.BA

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page