“NIJE MUŠKARAC AKO NE PREVARI, svaka čast što si mu oprostila, ti si prava ŽENA”: Rasprava na Tviteru u Srbiji za koju kažu da su naši muškarci “TOTALNA PROPAST

kol16,2023

Pitanje braka, vernosti, ljubavi i istrajnosti uvek su aktuelne teme. Brak je kuća koja se gradi od temelja i održava, čisti i uređuje celog života, zbog toga kada se jave problemi, a posebno kada dođe do neverstva, svi temelji se poruše.ž
A upravo o prevari su raspravljale žene na Tviteru i delile savete za to šta ako vas muž prevari?!

Dakle, jedan Tvit je pokrenuo veliku polemiku, naime, u sklopu novinskog naslova u kojem se nalazi ispovest žene koja govori da je muž vara, ali da nema nameru da ga ostavi, veliki broj žena je rešio da iskaže svoje mišljenje i da da savet.Pojedine žene su pisale o tome kako prevara treba da se oprosti, dok je veliki broj njih imalo prilično jasan stav da je to nedopustivo.

“Retko koja žena ne bi oprostila preljubu. Pogotovo mužu koji se kaje”, “Po meni pametno si to uradila… život je to, desi se, kako bi ti bilo da ne znaš”, “Svaka čast, to rade prave žene , majke, ako je jedan muškarac rođen za jednu ženu i ne treba da živi, svi smo svedoci da je muškarac muškarac, žene žive u ubeđenju da njihov muž je svetac, e tu se grdno varaju, ne kažem da nema izuzetaka, ali mali broj, zato moje gospođe žene najvažniji je mir u kući i porodica na okupu”, samo su neki od komentara koji podržavaju onu hrišćansku “okreni i drugi obraz”.

A u komentarima se pojavio i podatak iz 2018. godine da je Srbija zemlja prikrivenog patrijarhata, na šta su se žene nadovezale:
“Duboko, patrijahalno društvo, gde ljudi nisu često svesni o pojmovima samopoštovanja, ljubavi, iskrenom odnosu sa drugom osobom bez uloga. Zato i ne čudi nerazumevanje osnovnih ljudskih prava, emencipacije žena i slično.”
“Ne mogu da odu i nemaju gde, pa moraju sebi opravdati zašto ostaju u takvom “braku”, “MUŠKO NE BI BIO DA ODBIJE”! Zatucano, nepismeno, glupo… “, samo su neki od komentara.

Bilo kako bilo, ovo je velika, kompleksna tema, i mišljenja su izuzetno podeljena, a kakav je vaš stav i šta mislite o tome što žene ostaju u braku nakon prevare, pišite nam u komentarima.

IZVOR;ZENABLIC.RS

By admin

Sličan Sadržaj