TAČI PRIZIVA NOVO BOMBARDOVANJE SRBIJE: u Prištini se vodi tajna politika i opozivanje na Trampa

 

SRBIJA

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači dao je je intervju albanskim medijima u kojem je, između ostalog, rekao da je nakon pisma Trampa koje je stiglo na njegovu adresu jasno da su se Amerikanci direktno uključili u proces “rešavanja kosovskog pitanja”.

– On je jasno naglasio da je spreman da lično pomogne da dođe do konačnog sporazuma Beograda i Prištine – kazao je Tači, a onda izneo svoje viđenje kako bi taj sporazum trebalo da izgleda: to znači priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije, članstvo Kosova u UN i proslava ovog sporazuma u Beloj kući.

Poredeći Trampovo pismo sa ranijom podrškom koju je Priština dobijala od američkih predsednika, Tači smatra da je direktno obraćanje sadašnjeg predsednika SAD od istorijskog značaja za njegovu “državu”.

– Postoje četiri istorijska događaja u poslednje tri decenije koja su vezana za američke predsednike. Prvi, Kada je Džordž Buš poslao jasnu poruku Slobodanu Miloševiću za Božić 1992. godine da neće dozvoliti da se na Kosovu desi isto ono što u Bosni i Hercegovini. Druga je došla od Bila Klintona kada je odlučio da bombarduje Srbiju. Treća je stigla od Džordža Buša mlađeg koji je rekao “dosta je bilo” i omogućio da Kosovo postane nezavisno i suvereno – ispričao je Tači i nastavio:

– Sada imamo pismo Donalda Trampa za koje smatram da nastavlja tamo gde su stala dva Buša i Klinton kada je poslao bombe na Srbiju. Trampovo pismo ima istu težinu kao i Bušova poruka Srbiji.

Tači je rekao da računa da neće biti lidera na Kosovu ili političkog mišljenja koje će ići protiv stavova Sjedinjenih država.

– Takođe se nadam se da neću doživeti trenutak kada će neko sa Kosova biti protiv SAD – završio je predsednik tzv. Kosova.

Izvor: Srbija Danas

Direktan link na portal: https://www.srbijadanas.com/vesti/kosovo/taci-priziva-novo-bombardovanje-srbije-novo-ludilo-u-pristini-zlocinac-se-poziva-na-trampa-2018-12-25

Foto: Printskrin

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page