Dodik ima rješenje za problem migranata: ''BiH treba odbiti pomoć zbog koje bi bila obavezna primiti migrante'' - Najnovije Vijesti

Dodik ima rješenje za problem migranata: ”BiH treba odbiti pomoć zbog koje bi bila obavezna primiti migrante”

pro23,2018

 

Bosna i Hercegovina

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da će se zalagati da BiH odbije svaku financijsku pomoć Europske unije (EU), zbog koje bi bila obavezna da primi migrante.

Kaže da, po nekim informacijama, u BiH trenutno ima od 3.500 do 4.000 migranata, koji su smješteni na različitim lokacijama.

Mi trenutno ne znamo gdje su oni, a vidimo da politika Europe da pokušavaju da smjeste migrante u dodirne zemlje. Austrijski kancelar Sebastijan Kurz je prije nekoliko mjeseci izašao je s jasnom ponudom da će se zemljama, u dodiru s EU, koje prihvate da formiraju kampove za migrante, dati financijsku pomoć. Zalagat ću se da se ta pomoć odbije sa stanovišta obaveze da primimo migrante, koji su ozbiljan sigurnosni, socijalni, zdravstveni i komunikacijski problem i BiH nema mehanizme da odgovori na to pitanje, ustvrdio je on.

Ponovivši tvrdnju da je BiH potpuno zakazala kada je u pitanju migrantska kriza i nema mehanizam za borbu protiv tog problema, istakao je u izjavi novinarima u Banjoj Luci da će inicirati da Predsjedništvo BiH da neke odgovore po tom pitanju.

Izvor: Jabuka.tv

Direktan link na portal:  https://www.jabuka.tv/dodik-bih-treba-odbiti-pomoc-zbog-koje-bi-bila-obavezna-da-primi-migrante/

Foto: Printskrin

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page