Dodik poručuje: '' Srbe više niko neće ponižavati, nećemo u NATO'' - Najnovije Vijesti

Dodik poručuje: ” Srbe više niko neće ponižavati, nećemo u NATO”

pro23,2018

 

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska stabilna i da je stabilizovala svoje finansije, a da na političkom planu Srbe više niko neće moći da ponižava i ucenjuje.

– I u ovoj godini beležimo pristojan rast proizvodnje. U narednoj godini smanjićemo naše obaveze za 250 miliona KM, što ukazuje na činjenicu da će Srpska sledeće godine imati stopu zaduženja od oko 39 odsto i to će biti najmanja stopa u regionu – rekao je Dodik obraćajući se meštanima Rudog.

Republika Srpska će, poručio je on, biti politički i ekonomski sve jača i stabilnija, a tome će posebno doprineti nova reprezentacija predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Dodik je podsetio da će odnos srpskih predstavnika u institucijama BiH prema Republici Srpskoj biti regulisan novim zakonom.

– To će važiti za sve, bez obzira na političku opciju. Republika Srpska je pokazala da ima svoj karakter prema vlasti – poručio je Dodik.

Prema njegovim rečima, vlast u Srpskoj uvek će biti narodna, pa će tako Srbi reći svoju konačnu reč i o odnosu prema NATO-u, a sadašnji stav je jasan – Srbi ne žele članstvo u toj alijansi.

Dodik je rekao da više nikada neće dozvoliti bilo kome da ponižava srpski narod, njegove instuticije i obeležja.

Izvor: Srbijadanas.com

Direktan link na njihov portal:  https://www.srbijadanas.com/vesti/region/dodikova-jasna-poruka-srbe-vise-niko-nece-ponizavati-necemo-u-nato-2018-12-20 

Foto: Printskrin

 

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page