NAPETO na KiM: KFOR raspoređuje trupe na severu Kosova

Portparol KFOR Vinčenco Graso izjavio je da su vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova, već otpočele i dodao da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj KFOR da bude “vidljiviji”.

– Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji – rekao je Graso.

Upitan zašto su vežbe sada pokrenute, on je kazao da “nema nekog posebnog razloga”, a na pitanje koliko je planirano da traju, Graso nije imao precizan odgovor i rekao je samo da bi trebalo da se održavaju “narednih dana”.

Prethodno je putem Fejsbuka KFOR saopštio da će “narednih dana izvesti neke vežbe na severu Kosova”.

– Trupe KFOR će krenuti i rasporediti se duž glavnih puteva u skladu sa mandatom u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Ovo je normalna aktivnost, koja nema veze sa bilo kakvom posebnom pretnjom ili zabrinutošću. Situacija je pod kontrolom i KFOR nastavlja sa zaštitom svih građana na Kosovu, kao što je to radio od 1999. godine – piše u postu KFOR na ovoj društvenoj mreži.

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page