OD SREDE I DO MINUS 15! Čeka nas OSETNO ZAHLAĐENJE, ledena kiša, sneg STIŽE PRAVA ZIMA! - Najnovije Vijesti

OD SREDE I DO MINUS 15! Čeka nas OSETNO ZAHLAĐENJE, ledena kiša, sneg STIŽE PRAVA ZIMA!

stu26,2018
Za samo jedan dan temperatura će pasti i do 15 stepeni

Danas će temperatura ići do čak 17 stepeni, dok će za samo 24 sata, već u utorak predveče, spustiti za čak 15 stepeni. Slede nam hladna jutra, praćena minusom i mrazom.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus pet do plus jedan u nižim krajevima, a na planinama i do minus 15, dom će preko dana biti oko tri stepena.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da nam tokom ove sedmice sledi „ludo“ vreme sa drastičnim padom temperature i pravim zimskim danima.

– Još danas će biti toplo iznad proseka i živa u termometru će ići i do 17. podeljka, uz oblačnost i kišu u gotovo svim delovima zemlje. Međutim, to će biti kratkog dah, jer se u pojedinim delovima zemlje za samo jedan dan temperatura pasti i do 15 stepeni. Kako nedelja bude odmicala temperature će padati, pa nas od srede očekuju ledena jutra, a u toku dana neće biti toplije od tri stepena – kaže Đurić i dodaje:

I početkom decembra nastaviće se veoma slično vreme. Gotovo u svim delovima Srbije pašće dosta kiše, a u višim predelima susnežica i sneg. Jutra će biti praćena oštrim mrazom a preko dana duvaće jaka košava zbog koje će delovati da je temperatura za nekoliko stepeni niža – kaže Đurić.

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page