PONOVO ZVECKA ORUŽJEM! Bakir Izetbegović uputio pretnje Srbiji: Stižu PUŠKE, HAUBICE, da ne budemo LAK PLEN!

Odlazeći član Predsedništva BiH Izetbegović na godišnjici osnivanja Sedme muslimanske brigade održao je govor u kom je uputio pretnje Srbima i Hrvatima

Naime, Izetbegović je poručio da se BiH mora naoružavati ili će biti lagan plen za udružene Srbe i Hrvate, koji troše veliki novac za vojnu opremu.

– Ovih dana svedočim jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom raujedinjavanju Bošnjaka. Siromašni susedi, Srbija i Hrvatska, troše veliki novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj, a mi u svemu moramo držati balans. Ukoliko budemo slabi, ako procene da smo slabi, bićemo im lagan plen… – kazao je Izetbegović u Zenici na obeležavanju 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimanske brigade.

Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović
Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, Sarajevo je na pravom putu u vezi sa naoružavanjem.

– Ovih dana završavmo pušku, uskoro ćemo krenuti sa haubicama i dronovima, radimo sve vrste municije, višecevne bacače…Kad sam kazao da ćemo jačati namensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože, odmah su se zabrinuli u Beogradu. Brine ih što hoćemo da se branimo… – istakao je Izetbegović.

Komentarišući novu Izetbegovićevu provokaciju, bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević ocenjuje da je današnja BiH samo deo poražene politike Alije Izetbegovića.

 

– U ratu su osuđeni za zločine, a u miru su konačno i potpuno poraženi i od naraoda iza kojeg se kriju, a koji su doveli u bezizlazan položaj. Bošnjaci su odbacili tu politiku i Izetbegovići odlaze u prošlost i na smetilište društvenih i političkih odnosa. Tu im je i mesto, sa tim njihovim oružjem i politikama koje su obeležili zločini prema svim narodima u BiH – zaključuje Galijašević.

izvor:sarbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page