Amerikanci Dodiku PAKUJU ZATVOR, za sve je zadužena JEDNA ŽENA - Najnovije Vijesti

Amerikanci Dodiku PAKUJU ZATVOR, za sve je zadužena JEDNA ŽENA

lis19,2018

Službenici Ambasade SAD u Sarajevu vrše pritisak na Tužilaštvo BiH da protiv novoizabranog srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika podigne optužnicu kako bi ga sprečili da preuzme ovu funkciju. 

Prema informacijama do kojih je došao ovaj list, za direktan uticaj na Tužilaštvo BiH zadužena je Kortni Klajn, rukovodilac Kancelarije za vladavinu prava u Ambasadi SAD u BiH.

List navodi da ona već danima sedi u tužilačkim kancelarijama u Sarajevu i insistira na tome da što pre, na bilo koji način, bude pripremljena optužnica protiv Dodika koja bi omogućila da bude priveden i da mu bude određen pritvor.

Iza svega, kako navode izvori “Večernjih novosti”, stoji odlazeći ambasador SAD Morin Kormak, čiji mandat su obeležili oštri sukobi sa Dodikom i neprikriveno mešanje u unutrašnja pitanja i politiku BiH.

Milorad Dodik

Foto: Profimedia

Ona je tokom izbornog dana pozivala građane na birališta, a potom čak i posetila Centralnu izbornu komisiju BiH kada je bilo izvesno da Dodik i SNSD ubedljivo vode, pokušavajući da forsira priču o “neregularnosti glasanja”.

List navodi da je izbor Dodika za srpskog člana Predsedništva BiH uznemirio predstavnike zapadnih zemalja zbog njegovih bliskih veza s Moskvom, ali i zbog insistiranja na samostalnijoj Republici Srpskoj i izjavama o njenoj mogućoj nezavisnosti.

U tekstu se podseća da se, uoči opštih izbora u BiH, uveliko govorilo o mešanju u izbore pojedinih stranih zemalja, prije svega Velike Britanije, s ciljem slabljenja Dodikove pozicije, te da se uključila čak i britanska obaveštajna služba koja je aktivno radila na tom zadatku.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page