SPEKTAKULARNI PVO SISTEM FK-3 STIŽE U SRBIJU: Vučić sa kineskim kolegom dogovorio isporuku UBOJITOG ORUŽJA? - Najnovije Vijesti

SPEKTAKULARNI PVO SISTEM FK-3 STIŽE U SRBIJU: Vučić sa kineskim kolegom dogovorio isporuku UBOJITOG ORUŽJA?

ruj19,2018
oruzje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je juče, drugog dana posete Pekingu, razgovore sa kineskim liderom Si Đinpingom p nabavci moćnog protivvazdušnog sistema FK-3.

Si Đinping je poručio Vučiću da će svim sredstvima, pa i vojnim, pomoći našoj državi da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. Kineski lider voljan je da ponudi najpovoljnije uslove za nabavku raketnog sistema FK-3 i ozbiljni pregovori o tome bi tek trebalo da počnu. Reč je o PVO sistemu dometa do 100 kilometara, a sposoban je da sa 12 raketa istovremeno gađa čak šest ciljeva.

Izvori koji su upoznat sa dešavanjima kažu da Vučić i Si Đinping još ništa konkretno nisu dogovorili, ali da ozbiljan dijalog tek sledi.

– Kineski predsednik je voljan je da ponudi najpovoljnije uslove, kakve imaju samo strateški partneri Pekinga. Reč je o sistemu dometa do 100 kilometara, koji bi i te kako koristio Srbiji. Posle aviona, tenkova i borbenih vozila, ovaj raketni sistem, uz kineske dronove, učinio bi srpsku vojsku liderom u regionu, a bogami i na Balkanu – prenosi izvor, koji je zbog osetljivosti teme insistirao da mu se ne objavljuje ime.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page