"Dragi brate, Giška" Kontroverzni crnogorski biznismen dao čitulju za komandanta Srpske garde - Najnovije Vijesti

“Dragi brate, Giška” Kontroverzni crnogorski biznismen dao čitulju za komandanta Srpske garde

ruj 12, 2018

Kontroverzni crnogorski biznismen dao je čitulju za komandanta Srpske garde Đorđa Božovića Gišku koji je tragično stradao početkom devedesetih.

Đorđe Božović Giška, legenda beogradskog asfalta i komandant Srpske garde, nastradao je pre 27 godina. On je ubijen u Gospiću na ratištu 15. septembra 1991, a povodom godišnjice smrti, Brano Mićunović dao mu je čitulju u beogradskim novinama.

– Dragi brate, Đorđe Giška, prošlo je 27 bolnih godina otkad si nas napustio. Veliki junak i čovek, iskren prijatelj, ljudina. Nema dana kad se ne setim naših razgovora i druženja. Takvih kao ti je malo na ovom svetu i bila je velika privilegija i čast poznavati te. Hvala ti za sve godine koje si nam podario, a ja te nikad neću zaboraviti. Tvoj brat Brano Mićunović – stoji u čitulji.

Đorđe Božović bio je sahranjen na Centralnom groblju u Beogradu, a krajem prošle godine njegovi ostaci su ekshumirani i preneti u Crnu Goru, u grobnicu u Kučima.

Čitulja za Gišku

Čitulja za Gišku
Foto: Večernje novosti

Giškina sestra Slavica rekla je da je Mićunović bio i ostao najbolji drug njenog brata, kao i da mu je on podigao spomenik.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page