CIA otkrila plan za kraj Srbije: Sravniti Đerdap i Obrenovac! Spremali HOROR SCENARIO: Totalno uništenje! (FOTO)

ruj5,2018

CIA je dozvolila uvid u belešku od 28. decembra 1992. godine gde visoki američki obaveštajci na sastanku govore o mogućnostima za bombardovanje Srbije i za bombardovanje hemjijskih, naftnih i energetskih postrojenja, kako bi se pomoglo Hrvatima i muslimanima u ratu protiv Srba na teritorijama SFRJ zapadno od Drine.

– Najvažniji ciljevi u Srbiji su glavni vojni aerodromi i nekoliko elektrana – navodi se u belešci

Navodi se da bi bombardovanje i uništenje šest elektrana (Obrenovac, Đerdap, Priština, Novi Sad, Pljevlja, i Beograd) poremetilo čitavu električnu mrežu u Srbiji na bar godinu dana i da bi to imalo negativne efekte na srpsku ekonomiju.

U izveštaju se govori i o mogućim ekonomskim i socijalnim posledicama uništenja rafinerije gasa u Elemiru, 8 skladišta nafte pored Dunava, ali i rafinerija u Pančevu i Novom Sadu, pruga, mostova… 

U dokumentu se navodi i da bi bombardovanje ovih postrojenja bilo shvaćeno kao “napad na srpski narod”, a niko na sastanku nije postavio pitanje o mogućim katastrofalnim ekološkim posledicama ovih akcija, niti o mogućem broju civilnih žrtava u slučaju gađanja elektrana i rafinerija.

Većinu ovih lokacija NATO je gađao 1999. godine u agresiji na SRJ.

Beleška počinje navođenjem odgovora na pitanja o posledicama sankcija koje su Amerikanci uveli Srbiji 1992. godine, ali i stanju morala armije JNA, srpskih snaga, a vrlo su zabrinuti za hrvatsku i muslimansku vojsku.

Navodi se da muslimanska vojska svoje oružje nabavlja skoro isključivo od Hrvatske i Hrvata iz Bosne i piše da će Zagreb nastaviti da pomaže muslimane zbog sukoba sa Srbima.

– Verujemo da će trupe vojske Republike Srpske ostati dovoljno nadahnute za borbu i da zadrže svoje protiv slabijeg protivnika – piše u belešci.

Kompletnu belešku (mada se određeni delovi i dalje čuvaju u tajnosti) možete pročitati OVDE.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj