JUGOSLOVENSKI HULK Bio je najjači čovek na svetu: Nosio je BURAD U ZUBIMA, podizao 600 kg, i plašio TITOVO OBEZBEĐENJE - Najnovije Vijesti

JUGOSLOVENSKI HULK Bio je najjači čovek na svetu: Nosio je BURAD U ZUBIMA, podizao 600 kg, i plašio TITOVO OBEZBEĐENJE

ruj5,2018

 

Da li ste čuli za Marijana Matijevića? Reč je o najjačem čoveku svog doba, miljeniku Tesle, Tita, Pupina… Ovaj Jugosloven, poreklom iz Like, radio je stvari koje su nepojmljive običnom čoveku:

Na jednoj velikoj priredbi u SAD-u voditelj predstave ga je najavio kao „najjačeg Austrijanca“, jer je tada Hrvatska bila u sastavu austro-ugarske monarhije. Marijan ga je ispravio i rekao: „Poštovana gospodo, nisam ja Austrijanac. Ja sam Hrvat, rođen u kršnoj i ponosnoj Lici, u podnožju Velebita – starca, di vukovi viju, di lisice laju, di skakavci žito pojedoše. Tamo di se rđa sije, a niču junaci …. di namjernik dobri nikada zanoćiti neće pod vedrim nebom, gladan i žedan, i gdje zlonamjeran tuđin nikad nije miran omrčao niti spokojan osvitao

Image result for Marijana Matijevića?

Novac koji je Matijević zarađivao uglavnom je poklanjao ljudima širom Jugoslavije. Za zasluge za narod jugoslavenski predsjednik Josip Broz Tito Marijanu je krajem četrdesetih poklonio – autobus.

Marijan triput bio kod Tita. I uvijek je dolazio s pištoljem. Osiguranje nije ni pomišljalo na to da mu ga oduzme. Samo su mu se sklanjali. Tito ga je jednom pitao: “Druže Matijeviću, kome biste da damo vaše dobrovoljne priloge?” A djed je odgovorio: “Druže Tito, vi ste znali voditi narod, pa ćete znati i kome je novac najpotrebniji.”

Marijan je umro 1951. i sahranjen je u Županji.

 

JUGOSLOVENSKI HULK Bio je najjači čovek na svetu

izvor:balkaninfo/blic

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page