RUSKINJE SU ODLEPILE ZA SRBIMA! Novinarka iz Moskve otkriva zašto je to tako!

Pre odlaska u Srbiju nikada nisam srela nijednog Srbina tako da me je veliko iznenađenje čekalo već na aerodromu. Dok sam tražila moj izlaz za ukrcavanje primetila sam u gomili nekoliko tamnokosih muškaraca koji su glasno razgovarali i smejali se. Od tada uvek na taj način tražim ukrcavanje u avion za Srbiju: ako negde u gomili štrče lepi tamnokosi muškarci, to je gotovo sigurno avion za Beograd, piše Ekatarina Lane
Na ruskom se udaja kaže “zamužem”, tj. u neku ruku “stati iza muža”. Mi Ruskinje većinom to shvatamo bukvalno: iza muža kao iza kamenog bedema. Zato tražimo takvog bračnog druga sa kojim se osećamo bezbedno i samouvereno. 

Ja sam visoka svega 157 santimetara, što bi se reklo “metar i žilet”, a Rusi kažu “metar i kačket”, tako da se pored svakog srpskog muškarca osećam kao mala i nemoćna devojčica.

Moram priznati da je to prijatno osećanje. U Rusiji muškarci uglavnom izgledaju drugačije. Nižeg su rasta i ta razlika pada u oči. To je prvi veoma prijatan utisak koji srpski muškarci ostavljaju na Ruskinje.

Sportski stil i karakter

Srbi mnogo vole sport. Svako navija za svoj omiljeni fudbalski ili košarkaški klub, u svakom dvorištu postoji nekakav sportski teren gde dečaci ceo dan provode sa loptom. 

Na običnoj gradskoj plaži u unutrašnjosti uvek ima muškaraca koje možete slobodno fotografisati za naslovnu stranicu sportskog časopisa. Ljubav prema sportu, pored svega ostalog, razvija u ljudima upornost.

Broj Ruskinja udatih za Srbe svedoči da muškarci u Srbiji umeju da istraju u svojoj nameri. Pored toga, sportska oprema im lepo stoji. Zato je oni svuda nose i to izgleda veoma harmonično. A možda ja svakog dana srećem samo ljude koji idu sa treninga ili na trening?

Herojski narod

Kada čovek upozna Srbiju i njenu istoriju on shvati koliko mnogo je ratova i nesreća ona pretrpela.

Gotovo svaki moj 40. godišnji poznanik ili prijatelj iz Srbije ratovao je u balkanskom ratu tokom 1990-ih. To su mladi ratni veterani našega doba. Rat je izmenio njihov život. 

Dvojica su, na primer, želeli da postanu vojni piloti, a sada je jedan novinar, a drugi je sportista. A treći je geometar.
Svi su oni različiti ljudi, ali im je jedno zajedničko: svako ima prodoran i spokojan pogled koji odaje čoveka spremnog da žrtvuje život za svoju porodicu i otadžbinu ako zatreba. Takvim muškarcima se treba ponositi.

Porodične vrednosti

Srpski muškarci često imaju ozbiljne namere kada su u pitanju žene. Oni traže svoju ljubav i žele porodicu i decu. Srbi po pravilu, imaju stabilne porodice u kojima se čuva tradicija i gaji krajnje pažljiv odnos prema

Porodice nisu učaurene nego su povezane i pomažu jedne drugima u dobru i zlu. U Srbiji caruje patrijarhat. Prema tome, među Srbima će se vrlo prijatno osećati one Ruskinje koje nemaju ništa protiv da u porodici budu “vrat koji okreće glavu porodice”, tj. da muškarac ima glavnu reč.

IZVOR:INFORMER.RS

Facebook Comments

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Najnovije Vijesti
× Kako vam mozemo pomoci
Share via
Copy link