“U braku smo 22 godine i nikada nismo vodili ljubav” Žena tvrdi da intimnost nije bila najbitnija stvar u njihovoj vezi – SVE DO SADA

“Borim se sa sobom, kako da ostavim nekog kome sam se zaklela ‘u dobru i u zlu’, zbog sebičnosti i mojih potreba”, reči su 55-godišnjakinje koja je na ivici da učini ono što po mnogima izgleda kao najbolje rešenje za njen brak nakon što je podelila činjenicu koja je šokirala moge – da nije spavala sa svojim suprugom.

Jedna neimenovana žena (55) iz Arizone u Americi, potražila je savet od drugih ljudi, na koji način da spasi brak i šta je najbolje da učini za sebe i svog supruga, jer kako tvrdi u braku nema uzajamnog poštovanja, ali ni svega onoga što brak kao zajednica podrazumeva.

“Imam 55 godina i u braku sam sa svojim mužem 22 godine.

Autoimuna bolest mu je dijagnostikovana pre 12 godina. Pokretan je, ali je na kiseoniku i izgubio je veći deo svoje izdržljivosti. U ovom trenutku, sve u našem životu (prijatelji, porodica i društveni život) se vrti oko njegove bolesti.

Takođe, na svaki poziv koji dobijemo on odgovara sa ‘videćemo’, što se pretvara u ‘ne’ ili ‘radije ne bih’ na sam dan događaja. Uvek mi kaže da imam slobodu da sama prisustvujem tim događajima, ali meni je dosta toga jer za sve ove godine mnogi moji prijatelji nikada nisu upoznali mog muža, a neki se šale da nisam baš udata.

Donekle mogu da živim sa ovom situacijom, ali ima još jedan veći problem -nedostatak intimnih odnosa

Intimni odnos nikada nije bio centralni deo naše veze, ali skoro potpuni nedostatak intimnosti u poslednjih 10 godina je frustrirajući. Ako pokušam da razgovaram o “svojim potrebama”, on se brani i kaže da ako mi smeta, mogu slobodno da se razvedem.

Poslednje nalete svojih potreba pre nekoliko meseci pokušala sam da ignorišem ali to nije uspelo. Postajem osuđujuća i kritikujem sve oko sebe, i znam da će mi se ovakav život na kraju smučiti.

Moja borba je pomisao da ostavim nekoga kome sam se zaklela ‘u dobru i u zlu’, zbog sebičnosti ‘mojih potreba’. Šta da radim, duboko sam tužna. Ne znam koji je sledeći korak. Svaka povratna informacija bi bila od značaja”, navela je ova žena.

Jedna od najpoznatijih kolumnistkinja sveta, poznatija pod imenom “Draga Abi” odgovorila je nesrećnoj ženi šta je ono što na početku može da učini, kako bi uvidela sama u kom smeru njen brak ide.

“Pokreni ponovo temu sa svojim mužem. Kada kaže da se razvedeš od njega, pitaj ga da li zaista misli ono što govori jer možda postoji druga opcija. Ne postoje striktna pravila za situaciju u kojoj se nalazite, jer se neki parovi se s tim nose diskretno. Zapitajte se šta biste uradili da je situacija obrnuta. Da li biste želeli da vaš muž nađe izlaz za svoje  nagone van braka? Ako je vaš iskren odgovor da, i pošto više ne možete da tolerišete status kvo, vaš muž zaslužuje da zna šta vam je na umu”, napisala je Abi.

Ipak, u komentarima se javila žena sa malo drugačijim stavom.

“Moje mišljenje nije popularno, ali brak zahteva da oba partnera budu voljni da se žrtvuju u dobru ili zlu, u bolesti i zdravlju. Problem je što većina ljudi nije spremna da žrtvuje sopstvene želje pa otuda i visoka stopa razvoda. To ne znači da ne saosećam sa situacijom ove žene – jer je užasna, ali kada bi svako od njih napravio korak napred, možda bi se situacija rešila”, napisala je ona u komentaru.

IZVOR:BLIC.RS

Facebook Comments

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Najnovije Vijesti
× Kako vam mozemo pomoci
Share via
Copy link