ISTINITA PRIČA: ‘Iskreno pismo čovjeku kojeg sam izdala. Varala sam te, ali…’

Nina Džoj (53) iz Lidsa, motivacioni govornik i spisateljica, pre 20 godina je imala aferu zbog koje je njen brak okončan. Pre tri godine dijagnostifikovan joj je rak, a doktori su joj rekli da ga ne može izlečiti. Sada u iskrenom pismu traži oproštaj od muža kojeg je prevarila.

Prošlog Dana zaljubljenih zalutao si u moje misli, kao što uvek zalutaš. Tvoj rođendan je odmah posle Dana zaljubljenih, pa je more balona u obliku srca i cveća probudilo sećanje na tebe.

Tada sam poželela da stupim u kontakt s tobom, gdegod da se nalaziš.

Na Fejsbuku sam napisala da je mom bivšem mužu rođenadan, da mu želim zdravlje i sreću, gdegod bio i zahvalila mu za sve godine koje je proveo sa mnom. Tu sam ti se izvinila.

Mnogi moji prijatelji i pratioci bili su oduševljeni porukom, ali su se pitali za šta se izvinjavam.

Odgovor je jednostavan. Treba mi tvoj oproštaj. O njemu sam razmišljala u protekle tri godine i objasniću ti zbog čega. Nadam se da možeš da mi oprostiš za sav bol koji sam ti u prošlosti izazvala.

Da li je moguće da je prošlo 38 godina otkad smo se upoznali? Bili smo tinejdžeri te 1977 – ja sam imala 16, a ti 18. Ti si radio, a ja sam studirala. Petkom uveče bih se trudila da se sa drugaricama pridružim tebi i drugovima. Naša veza je postala ozbiljna posle mog 21. rođendana. Ti si postao deo moje porodice. Svi su te voleli. To su bila srećna vremena. Nadam se da ih se i ti sećaš.

Počeli smo da maštamo o budućnosti, a onda si od mog oca zatražio moju ruku. Svima sam se hvalila prstenom koji si mi dao. Venčali smo se u julu 1986. i sve je bilo savršeno. Bila sam najsrećnija žena na svetu. Gari, kada sam izrekla svoje zavete toga dana, bila sam iskrena. Nisam ni pomislila da ću ih prekršiti.

U početku je naš brak bio idealan. Ti nikad nisi zaboravio na našu godišnjicu i na moj rođendan. Donosio si mi kafu u krevet sa iseckanim voćem na tacni. Sve je bilo prelepo, a ja sam to odbacila. Kako sam mogla da budem tako glupa?

Decu nismo planirali, dobro smo se zabavljali udvoje. Sada se pitam da li bismo imali decu da smo ostali zajedno. Znam da bi ti bio divan otac.

Ali posle šest godina braka, sve je krenulo po zlu. Preselili smo se u veću, bolju kuću i morali smo više da radimo da je otplatimo. Ali sam znala da ćemo uspeti, jer smo bili dobar tim. Ali ti si bio toliko nezadovoljan svojim poslom da si jednog dana jednostavno dao otkaz. Tek tako, bez konsultacije sa mnom

Ja sam pobesnela i upala sam u tuđe ruke, u ruke svog kolege. Naravno da ti nisi kriv za to. Odgovornost je samo moja. Ali ponekad se pitam da li bi sve bilo drugačije da si se konsultovao sa mnom po pitanju otkaza. Podržala bih te.

Sa Džonom sam radila 10 godina i on je stalno flertovao sa mnom. Uvek me je privlačio, ali sam ga stalno odbijala pričom da sam u srećnom braku. Ali jednog dana me je zatekao kako plačem nakon razgovora s tobom. Odveo me je na ručak da se smirim i tako je sve počelo. Posle smo otišli još nekoliko puta na ručak, pa na večeru, pa sam počela da ostajem „da radim do kasno“.

Pošto sam zbog posla morala da putujem mnogo, nije mi bilo teško da sakrijem aferu. To nije izgovor, ali Džon me je zaveo kad je naš brak bio u krizi. Da, bila sam ranjiva, ali sam mogla da kažem „ne“.

Zaljubila sam se u Džona, on nije bio samo beznačajna avantura, čak iako sam i dalje bila zaljubljena u tebe. Znam da je trebalo da prekinem to sa Džonom, ali ta afera je postala moja zavisnost.

Jedne večeri si me pitao da li se viđam sa nekim. Tih nekoliko sekundi najgore su sekunde u mom životu. Odmah sam znala da će ono što ću ti reći da ti slomi srce. Priznala sam ti sve, a ti si otrčao u kupatilo i povraćao. Manje bih te povredila da sam ti bukvalno zabila nož u leđa. Oboje smo plakali dok sam ti pričala. Na kraju smo zaspali, umorni od šoka.

Ti si bio pun razumevanja i pokušavao si da shvatiš zašto bih imala potrebu za nekim drugim. U početku smo mislili da ćemo sve izgladiti, ali to nije uspelo. Nisam mogla da dam otkaz, pa sam Džona i dalje viđala na poslu. Rekla sam mu da moramo da prekinemo sa tim, ali bilo mi je teško da ga viđam svakog dana, jer sam ga volela. A ti si sigurno svaki put kad odem u kancelariju bio sumnjičav.

I onda si mi priznao da mi ne veruješ, pa smo se složili da okončamo brak. Ja sam ga uništila. Ja sam te izneverila, izneverila sam sebe. Ti si se iselio, ali smo ostali u kontaktu. Kada je trebalo da potpišem papire za razvod na kojima je pislao „prevara“, srce mi se slomilo. Ali te ne krivim.

Džon i ja smo bili zajedno 15 godina i odlučili smo da nemamo decu. Ja sam dugo osećala krivicu i trebalo mi je vremena da se ponovo osetim srećno. Ali sada sam srećna.

Nažalost, Džon i ja smo se rastali 2005 i ja sam počela da razmišljam da li je razvod od tebe bio pametno rešenje. Žao mi je što nismo u kontaktu. Danas nemam ni blagu predstavu gde bi mogao da budeš.

Sada želim javno da ti se izvinim zbog sveg bola koji sam ti izazvala. Pre tri godine otkrila sam da imam rak u 4. stadijumu. Prvo sam otkrila rak dojke, a onda su mi rekli da se proširio i na limfne čvorove, pluća, kosti i jetru i da se ne može izlečiti. Bila sam prestravljena kad sam to saznala, ali sam i danas, tri godine kasnije, živa. Verujem da je to tako zbog toga što se sa svojom bolešću borim na svoj način. Suprotstavila sam se raku i napisala dve knjige o njemu, a to me je podstaklo i da postanem motivacioni govronik.

Morala sam da ti kažem da imam rak, ali ne očekujem da ti nešto uradiš po pitanju toga. Volela bih da mi oprostiš, ali ne moraš da me pozoveš da mi to kažeš. Samo mi, ako možeš, oprosti u sebi.

A čak i ako ne možeš da mi oprostiš, ja ti i dalje želim ono što sam ti napisala u poruci za Dan zaljubljenih – sreću i zdravlje. Žao mi je.

S ljubavlju,

IZVOR:DNEVNE.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page