Brak koji potresa Srbiju: udaja snaje (43) za bivšeg svekra (72) izaziva silne moralne dileme

Da li je bivši svekar ikakav rod? Da li teška finansijska oskudica dovodi do najčudnijih obrta u porodičnim odnosima u Srbiji? Da li… ?
Tajni razvod, tajni brak… šta može da navede suprugu da se razvede od muža i uda za svekra (sad već bivšeg)? Da li teška finansijska oskudica dovodi do najčudnijih obrta u porodičnim odnosima u Srbiji?

Kako bi obezbedili sigurniju finansijsku budućnost, M.M. (43) se razvela od svog muža i udala za bivšeg svekra (72) kako bi nasledila njegovu inostranu penziju od 800 evra. Ovaj brak uzburkao je čitavu javnost, a evo i zašto…

Sve su ovo pitanja koja otvara tekst o M.M. (43) koja se, pošto se razvela od muža, u dogovoru sa njim udala za svog (tada već bivšeg) svekra (72) kako bi nasledila njegovu inostranu penziju od 800 evra.

Neki kažu: “Pukli smo skroz, gde će nam duša, Bože oprosti nam”…

Ovakvih slučajeva prevara sve je više u Srbiji, a građani im pribegavaju kako bi obezbedili sigurniju finansijsku budućnost, piše Blic 26. juna 2015. godine.

Zakon je jasan – takav brak ne bi trebalo da aminuje nijedan matičar u Srbiji ako to sud ne dozvoli. Ipak, u praksi je drugačije. M. se udala za bivšeg svekra, udovca, nakon razvoda od njegovog sina koji nije uspeo da se snađe u inostranstvu pa se vratio kući i obavljao sezonske poslove. Kako su deca rasla, a bivši suprug (kojem je ona sada maćeha) ostao bez posla, morali su da smisle nešto da inostrana penzija ne bi propala.

VIŠE: Trudna u 65. godini: već ima 13 dece i sedam unuka a čeka četvorke!

“Molim vas, nemojte o tome, dovoljno me je sramota što se po selu prepričavaju priče iako smo mi to obavili u tajnosti”, izjavila je M.

Ipak, otkrila je neke detalje. Naime, žena mora da ima 45 godina u trenutku smrti muža da bi imala pravo na porodičnu penziju.

“Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove penzije. On je bolestan i kad umre jednog dana, ostaćemo i bez toga. Seli smo i dogovorili se. Negovaću svekra kao i dosad. Naravno, između nas se ništa nije promenilo od onda kada sam mu bila snajka”, pričala je vidno postiđena M.

Neki kažu: “A zašto bi to bilo nemoralno?! Super da su se setili, da zadrze penziju i da ne moraju da brinu o egzistenciji”…

Na kraju smo je pitali da li je svesna da se radi o nemoralnom činu. Sa strahom je odgovorila da nije uradila ništa loše, već da ju je finansijska situacija naterala na to…

“Zašto da propadne penzija koja nije mala, a ni suprug ni ja ne radimo”

IZVOR:LEPAISRECNA.MONDO.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page