Varala sam verenika sa svima redom, čak i ženama! Evo zbog čega sam POSTALA MONOGAMNA - Najnovije Vijesti

Varala sam verenika sa svima redom, čak i ženama! Evo zbog čega sam POSTALA MONOGAMNA

lip13,2023

Rik je bio moj prvi pravi dečko, još iz srednje škole. On je prvi momak koga sam pokazala mami. Baš fin dečko. Rik i ja smo se zabavljali godinu dana, a onda sam jednog dana došla kući i mama mi je saopštila da je tata otišao zbog druge žene. Ni danas se nisam oporavila od toga.

Tešila sam se mišlju da me Rik voli i da me nikad neće ostaviti, i da nije kao moj tata. Nisam uzimala u obzir činjenicu da nismo kompatibilni – bilo mi je važno samo da je sve što nije moj otac. Prvi put kada sam ga prevarila bili smo na fakultetu, a ja sam otišla u Meksiko. “Šta se desi u Meksiku, ostaje u Meksiku”, tešila sam sebe i govorila sebi da se to ne računa. Onda se to ponovo desilo. Rekla sam sebi da je to greška i nisam ništa rekla Riku.

Mnogo ljudi misli da monogamija nije moguća, i time sam se tešila. Govorila sam sebi da ne mogu da se kontrolišem jer mi je to u prirodi. Par godina kasnije, prvi put mi se dogodilo da mi se afera obila o glavu. Prevarila sam dečka sa najboljom drugaricom, Bri. Mislila sam da sam se zaljubila u nju i priznala sam Riku. Mislila sam da ću time oprati savest i za sva prethodna neverstva, ali to se nije desilo. Rik je hteo da se sve vrati u normalu, ja sam uverila sebe da je sve sa Bri bila greška. Pomirili smo se i terala sam sebe da budem dobra. Prestala sam da izlazim, dala sam otkaz i ponovo se vratila na fakultet. Želela sam da budem pisac. Dve godine kasnije, Rik i ja smo se verili.

Međutim, tu je bilo novo društvo sa fakulteta sa kojim sam raspravljala o otvorenoj seksualnosti. Ponovo sam počela da ga varam i da pričam sebi da mi je to u krvi. Onda sam ušla u paralelnu vezu sa piscem Džastinom. Tu je onda bio i Eliot, Džastinov prijatelj. Njegovi mejlovi su mi baš prijali i ušla sam u seksualnu vezu i sa njim. Krila sam to od sve trojice.

Govorila sam sebi da se zabavljam i eksperimentišem. Prijalo mi je što se ni u jednoj od tih veza nisam dala nikom, pa nisam mogla ni da budem povređena. Ispod svega toga krio se moj strah da ću završiti kao moja mama – sama i povređena.

Onda sam konačno ostavila Rika. Kada sam se vratila u stan po stvari, zatekla sam ga kako sedi u mraku i plače.

– Prestani da plačeš ili ću otići – rekla sam mu.

– Pa šta, ionako ideeš i ne mogu da te zaustavim – odgovorio mi je.

Bio je u pravu. Bila sam nezaustavljivo čudovište koje ostavlja sve koji ga vole. Bila sam moj otac. Nedugo potom, Rik je našao devojku koju je uskoro i oženio. Eliot je prestao da mi uzvraća mejlove. Bila sam napuštena, besna, uplašena i tužna. Onda sam došla sebi i bila sama tri meseca što me je spasilo.

Danas znam da mi možda monogamija i nije u krvi ali varanje svakako nije. Svi možemo da budemo iskreni u vezi sa svojim osećajima i željama. Krivila sam sve druge za svoje prevare, a sada znam da nema izgovora. Danas sam u srećnoj i monogamnog vezi, i to samo zato što sam naučila da budem iskrena prvo prema sebi a onda i prema drugima.

IZVOR:ZENABLIC.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page