ČIM JE NAPUNILA 18 UDALA SE ZA BRATA, A SVADBA JE ‘LUDILO’: CIJELI GRAD POZVAN NA ROMSKO VESELJE, MLADOŽENJA DOVEO 73 KUMA

Romska svadba o kojoj se priča – mlada se udala za svog brata, a na svadbu je bio pozvan cijeli grad! Mladoženja imao 73 kuma!

Chantelle Kijeli (18) udala se za svog rođaka Jima tokom “sezone vjenčanja” u svom rodnom gradu u Irskoj. Njihovo vjenčanje privuklo je mnogo pažnje i prikazano je u epizodi My Big Fat Gypsy Wedding, a u pitanju su pripadnici “lutajućeg naroda” odnosno Roma iz Irske, koji čak deset mjeseci godišnje provode putujući po svijetu, a zatim se u decembru vraćaju kući za sezonu vjenčanja.

 

Vjenčanje Chantelle i Jima bilo je posebno ne samo po tome što su brat i sestra – vjenčanje između rođaka je legalno u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj – već i po tome što je na proslavu bio pozvan cijeli grad! Mladina haljina bila je ukrašena sa 20.000 kristala, a djelo je omiljene modne dizajnerke u zajednici “putujućeg naroda”.

Chantelle je imala “najmanje sedam djeveruša”, kako izvještavaju mediji, dok je mladoženja na događaj došao sa čak 73 kuma, a čitava proslava obilježena je i velikom Barbi tortom.

Dizajnerka koja je osmislila mladinu haljinu, Telma Madin, kaže da su “veoma fini ljudi”.-Djevojke su ovde u Ratkilu veoma ugledne. Mi volimo da kažemo dase irski ’putnici’ vraćaju 50 godina unazad, ali djevojke iz ovog mjesta idu 100 godina unazad. Oni su svi jedna porodica i mislim da je to razlog zašto je ovo mjesto toliko bogato – poručila je.

IZVOR:HAYAT.BA

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page