ALBANKE TRČE U SRBIJU DA SE UDAJU! Neženje iz ovog sela našli način da produže lozu, evo koliko ih je ta LJUBAV KOŠTALA

ALBANKE TRČE U SRBIJU DA SE UDAJU! Neženje iz ovog sela našli način da produže lozu, evo koliko ih je ta LJUBAV KOŠTALA.U selu Zarožje nadomak Bajine Bašte prema rečima meštana ima svega sem žena. Kako bi nastavili svoju lozu mnoge neženje iz ovog kraja u potragu za lepšom polovinom potegli su u Albaniju
Selo Zarožje koje pripada opštini Bajina Bašta prema poslednjem popisu stanovnika brojalo je 629 duša. Danas je kažu meštani još bogatije iako su za to prema njihovim rečima morali “debelo” da se pomuče, a i da plate.

Prema rečima bake Stajke Todorović (70) u selu ima svega, plodne zemlje, velikih domaćinstava, dobre stoke, ali kako kaže fale žene za udaju.- Ovde ima svega, može lepo da se živi. Cele porodice rade u polju po ceo dan, ali mnoge kuće nemaju žensko. Imamo unuke, mlade momke u punoj snazi, ali nemamo snajke. Zbog toga su naši momci odlučili da žene potraže u Albaniji – priča Stajka i dodaje:

Snajke Albanke zadnjih godina doselile su se u brojna srpska sela. Početne predrasude ove žene su razbile i to zahvaljujući svojoj vrednosti i požrtvovanosti. Retko koji muž požalio se na svoju izabranicu koja je stigla iz daleka, a mnogi kažu da je predanost porodici i supružniku ono što one nose iz kuće.

– Sve devojke koje su živele ovde ili su otišle dalje na školovanje ili su se već udale, a one iz grada neće na selo. Muški nam ostali sami, u kućama sa roditeljima i babama i dedama, a ženskih nigde. Onda su čuli da Albanke hoće da se udaju kod nas, ali uz miraz – priča baka Stajka.Ljubav skupo koštala, ali lepi brakovi se izrodili
Kako za naš portal tvrde meštani Zarožja problem neženja rešile su udavače iz komšijske države, ali ih je ta ljubav koštala.

– Devojke su naši momci našli preko prijatelja. One trče u Srbiju, malo se druže, upoznaju, a miraz se kreće od 2.000-5.000 evra za mladu. Hoće one da dođu kod nas, kažu vole selo i nije im teško da rade. Čak su i radnije od ovih naših. Lepi su se brakovi izrodili i mnogo dece sada tračkara našim i okolnim selima – pričaju meštani.Brak pukao, mlada odnela mirazKako nam je ispričao unuk baka Stajke, desila se i prevara u njivom selu.

Naime, jedan mladoženja je nakon upoznavanja sa mladom dao miraz od čak 6.000 evra, ali brak nije potrajao.
Nakon sedam dana braka mlada je odlučila da pobegne i sa sobom odnela novac. Tako je komšija ostao i bez mlade i bez novca – priča Kasijan Todorović.
U selo Ovčinja, Gvozdac, Okletac i Zarožje do sada je prema rečima žitelja došlo oko 17 Albanki koje su svoju sreću pronašle u Srbiji.

IZVOR:INFORMER.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Share via
Copy link