Hitna akcija AMERIČKE TAJNE SLUŽBE! Dragičevića izveli iz zemlje? Zapad smislio PAKLENI SCENARIO za Srpsku - Najnovije Vijesti

Hitna akcija AMERIČKE TAJNE SLUŽBE! Dragičevića izveli iz zemlje? Zapad smislio PAKLENI SCENARIO za Srpsku

sij5,2019
Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića, oca tragično nastradalog mladića Davida, u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, tvrdi portal “Dnevno.ba”, a prenosi RTRS.

– Davor Dragičević je prema nalogu Kormakove u noći između 30. i 31. decembra od strane stranih tajnih službi, koje su te noći boravile u Banjaluci, hitno iz tog grada prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu američkog ambasadora, prebačen u jednu zemlju regiona – tvrdi portal pozivajuci se na saznanja iz obaveštajnih krugova.

Prema navodima ovog medija, u Banjaluci je 30. decembra, u noći održavanja protesta, usled kojih su izbili nemiri, boravilo nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi, koje su trebale da pruže logističku i svaku drugu podršku članovima grupe “Pravda za Davida” u zauzimanju i nasilnom svrgavanju najviših predstavnika vlasti u Republici Srpskoj.

– Upravo je plan prebacivanja Dragičevića u jednu zemlju regiona (poznatu portalu) i bio to da se za njegov misteriozni nestanak, optuži aktuelna vlast u Srpskoj i forsira u medijima teza da je “vlast u Srpskoj ubila Davora Dragičevića” s ciljem dalje kompromitacije i diskreditacije Republike Srpske i njenih institucija, a ovakav plan postojao je još u avgustu. Da je ovo tačno i da se ciljano ide u tom smeru, pokazuju i medijski napisi Slobodana Vaskovića sa pitanjem “Mile, gde je Davor?” – piše “Dnevno.ba”.

Taj portal navodi i da se pre šest meseci u Ambasadi SAD u Sarajevu, Kormakova sastala sa Davorom Dragičevićem, ističući da se ne zna o čemu su razgovarali, ali da je evidentno da su, kako se navodi, nakon tog susreta protesti u Banjaluci bili sve učestaliji, a institucije Srpske na udaru svetskih medija, bez ijednog dokaza, okrivljene za smrt Davida Dragičevića, prenosi RTRS.

 

Portal primećuje da je veoma indikativno i to da u Sarajevu već tri godine Muriz Memić vodi pravnu bitku i traži pravdu za ubijenog sina, a da ga Kormakova, uprkos nekoliko dopisa koje joj je slao, nikada nije pozvala, niti se o tome ikada oglasila.

– Vlasti u Srpskoj više su puta saopštile da je cilj protesta urušavanje institucija Srpske, a ovoga puta, mora se priznati, od samoga početka bile su u pravu – navodi portal “Dnevno.ba”.

IZVOR(SRBIJA.DANAS)

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page