RUSI UPUTILI PORUKU ZAPADU: U slučaju neočekivane agresije odgovorićemo NUKLEARNOM ODMAZDOM! - Najnovije Vijesti

RUSI UPUTILI PORUKU ZAPADU: U slučaju neočekivane agresije odgovorićemo NUKLEARNOM ODMAZDOM!

pro27,2018

Nuklearna odmazda u slučaju neočekivane agresije je zagarantovana, nijedan nuklearni napad neće ostati nekažnjen, upozorio je glavni inženjer Moskovskog instituta za termalni inženjering Jurij Solomonov.
Kako je precizirao Solomonov, Rusija na raspolaganju ima mnogo sredstava koja omogućavaju nuklearnu odmazdu, budući da jednim napadom nije moguće uništiti sve te mete istovremeno.

Pored toga, on je istakao i da je Rusija po pitanju razvoja novog oružja za nuklearnu odmazdu ispred SAD za 10 do 15 godina. Međutim, kako je objasnio, to ne znači i da Amerikanci neće uspeti da urade istu stvar, već da je trenutna situacija takva.

Ruski stručnjak je precizirao da se radi pre svega o drugom udaru, odnosno o sposobnosti Rusije da na nuklearni napad odgovori snažnijom nuklearnom odmazdom nego što je to bio inicijalni napad.Ta prednost zasniva se na vitalnosti ruskog naoružanja, ali i na mogućnosti da se očuvaju sredstva borbenog upravljanja i komunikacije u kritičnim situacijama neočekivane agresije.

– Sve to je stvorilo tu prednost – istakao je Solomonov .

Inače, Jurij Solomonov je idejni tvorac raketa kao što su “Jars”, “Topolj”, “Bulava” i “Pionir”.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page