Kadirov: ''Želim Putinu dug život i vječnu vladavinu u Rusiji'' - Najnovije Vijesti

Kadirov: ”Želim Putinu dug život i vječnu vladavinu u Rusiji”

pro21,2018

 

Predsjednik Čečenije ,Ramzan Kadyrov, kaže kako se nada kako će predsjednik Vladimir Putin ostati na vlasti za svoga života.

“Želim našem predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku dug i zdrav život u nadi da će on voditi našu zemlju za život”, rekao je Kadyrov u postu na Telegramu 15. veljače 2018.

Kadirov naziva Putina ”Superherojem” kojem niko ništa ne može.

“Neki pokušavaju napraviti političke intrige, zaboravljajući da predsjednik Rusija nije nadčovjek, premda je on superjunak”, napisao je Kadirov.

Aktivisti prava tvrde da je Kadirov, koji je 2007. godine postavljen na čelu Čečenije od strane  Putina, vlada represivnim mjerama i stvorio klimu nemilosti za sigurnosne snage u pokrajini u Sjevernom Kavkazu. Oni tvrde da snosi odgovornost za zlostavljanja, uključujući otmice, nestanke, mučenja i ubojstva političkih protivnika.

Kremljini kritičari kažu kako Putin ignoriše Kadirovo nemilosrdno ponašanje nad Čečenijom prema ljudima koji spadaju u muslimansku populaciju,a  ne prate islamske propise kao i nad homose**ualcima koji bivaju nemilosrdno mučeni ili pogubljivani.

Kako Kremlj kontroliše o poluge političke moći na nacionalnoj razini nakon višegodišnjeg koraka ( kako bi se suzbilo neslaganje i marginalizirali politički protivnici) Putin kao predsjednik Rusije ( koji ima 65 godina) i kao premijer od 1999. godine ,  gotovo je uvjeren u pobjedu na izborima. Ustavna granica dva uzastopna izraza u politici navodi da mu je zabranjeno traženje ponovnog izbora 2024.

Izvor: .Rferl.org

Foto: Screenshoot

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page