Srpski kamiondžija uhapšen u Francuskoj: Pronašli mu 153 KILOGRAMA KOKAINA - Najnovije Vijesti

Srpski kamiondžija uhapšen u Francuskoj: Pronašli mu 153 KILOGRAMA KOKAINA

stu20,2018
Srpski državljanin uhapšen je u Francuskoj, pošto je u kamionu koji je vozio policija otkrila čak 153 kilograma čistog kokaina

Kako je saopštila francuska policija, kokain je bio sakriven u tovaru keramičkih pločica. Vrednost zaplenjene droge je, prema navodima tamošnje policije, 13 miliona evra, ali posle mešanja i preprodaje u uličnoj prodaji ovaj tovar bi vredeo oko 75 miliona evra.

Kamion iz Slovenije

– Kamion koji je registrovan u Sloveniji kretao se auto-putem A1, severno od Pariza. Carinici su nasumice odlučili da zaustave baš ovo vozilo i pregledaju ga. Na njihovo veliko iznenađenje, prilikom obilaska teretnjaka, pas specijalno obučen za otkrivanje narkotika reagovao je prilikom prolaska pored zadnjeg dela kamiona – preneli su francuski mediji.

Posle sumnjivog ponašanja psa, kako su naveli, carinici su pozvali policiju, koja je započela detaljan pregled prikolice kamiona. U jednoj od paleta, na samom dnu, otkrivena je ogromna količina droge.

Čistu drogu vozili za prodaju

Izvor francuskih medija objasnio je da bi na uličnom tržištu količina od zaplenjena 153 kilograma kokaina zapravo postala 1,5 tona droge.

– S obzirom na to da je reč o 100 odsto čistom kokainu, uz dodatke s kojima se meša, prilikom prodaje krajnjim korisnicima ova količina bi zapravo bila prodata kao jedna i po tona droge. S obzirom na prosečnu cenu u uličnoj prodaji od 50 evra po gramu, ova droga bi zapravo koštala 75 miliona evra – pojasnio je sagovornik iz istrage.

Kokain

Foto: Profimedia

– Kokain je bio upakovan u rolne, kao vekne hleba, a okolo su bili paketi keramičkih pločica. Policajci su bili iznenađeni ovim otkrićem. Posle pregleda dokumentacije, utvrđeno je da nije samo kamion već i firma za transport registrovana u Sloveniji – naveli su oni.

Velika čistoća

Izvori iz istrage potvrdili su da je reč o čistom kokainu.

– Reč je o 100 odsto čistom kokainu koji je najverovatnije bio namenjen tržištu Holandije. Vozač srpske nacionalnosti je predat u ruke suda – otkrio je izvor iz istrage ne otkrivajući ime, niti godine uhapšenog našeg državljanina.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page