Saudijski princ je naredio UBISTVO Kašogija, a evo ko mu je rekao da dođe u konzulat - Najnovije Vijesti

Saudijski princ je naredio UBISTVO Kašogija, a evo ko mu je rekao da dođe u konzulat

stu 17, 2018
Američka obaveštajna agencija CIA zaključila je da je saudijski princ Mohamed bin Salman naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu, objavio je Vašington post.

CIA je do tog zakljucka došla na osnovu vviše izvora obaveštajnih službi, uključujući telefonske razgovore princevog brata Kalida bin Salmana, saudijskog ambasadora u SAD koje su imali sa Kašogijem, a o kojima su svedočili ljudi bliski porodici.

Prema tim izvorima Kalid je rekao Kašogiju da bi trebalo da ode u konzulat Saudijekse Arabije u Istanbulu kako bi uzeo dokumenta i dao mu uverenje da će biti bezbedan.

Portparol saudijske ambasade u Vašingtonu izjjavio je da ambasador i Kašogi nikada nisu razgovarali o odlasku u Tursku i dodala da su nalazi CIA-e lažni.

– I dalje slušamo različite teorije bez osnova za takve spekulacije – rekla je ona.

Kako se navodi, ocena CIA, za su zvaničnici uvereni da je tačna, je najkonkretnija do sada koja saudijskog princa povezuje sa tom operacijom i komplikuje napore administracije američkog predsednika da sačuva svoj odnos sa bliskim saveznikom Saudijskom Arabijom.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page