BOSANCA DRŽALI KAO ROBA, TUKLI GA I ČUPALI MU ZUBE I NOKTE: Počinje suđenje porodici iz pakla - Najnovije Vijesti

BOSANCA DRŽALI KAO ROBA, TUKLI GA I ČUPALI MU ZUBE I NOKTE: Počinje suđenje porodici iz pakla

lis17,2018

Stravične fotografije izgladnelog Rasima Ćufurovića (37) iz Velike Kladuše koji je u potrazi za poslom završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca zgrozile su region, pa i svetsku javnost. Jeziv slučaj robovlasništva uskoro bi mogao da dobije svoj sudski epilog, potvrđeno je iz Opštinskog suda u Karlovcu.

Predmet je 3. oktobra dodeljen sudiji Blaženki Lugar-Vladić, a na optuženičkoj klupi će se naći članovi monstruozne porodice Velić, otac Petar i njegovi sinovi Dražen, Ivan i Igor, i osobe T.V., M.J., R.N. i J.A. Od aprila 2016. do oktobra 2017. na svom imanju prisiljavali su Rasima Ćufurovića na teški rad bez naknade, iskorišćavajući njegovo siromaštvo.

Maltretirali su ga psihički i fizički, a stravičnoj sudbini je pobegao u oktobru prošle godine samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kada su ga teško pretukli. Bacili su ga polumrtvog iza imanja, iz koje je Rasim ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opštu bolnicu.

 

Opekotine i lomovi

 

Lekari su ostali šokirani kada u videli u kakvom je stanju Rasim dovezen u bolnicu, alarmirali su policiju i klupko strave na imanju je počelo da se odmotava. Zadobio je višestruke udarce po telu, prelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja vilica pa je morao na operaciju. Na leđima je imao rane koje su nastale, kako je rekao, jer je poliven sprejem za čišćenje papaka stoke.

Nokte nije imao, otpali su mu jer su ga Velići čekićem udarali po prstima na rukama i nogama, a zbog stalnih batina mokrio je krv. Zbog toga je izgubio 30 kilograma. Kada su ga lekari oporavili, smešten je u sklonište za žrtve trgovine ljudima.

 

Branili se ćutanjem

 

Optuženi su se pred tužiocem branili ćutanjem ili su u potpunosti negirali da su počinili krivično delo protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva, a reč je o trgovini ljudima, protivpravnom oduzimanju slobode i nanošenju teških povreda.

 

IZVOR: Kurir.rs/Avaz.ba

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page