SRPSKI TRGOVAC DIJAMANTIMA IZREŠETAN U PORŠEU: Nova kobna sačekuša u Johanezburgu! Đorđe se družio s Arkanovim ubicom, LIKVIDIRAN NA ISTI NAČIN!

DIJAMANTI

Đorđe Mihaljević (44), blizak saradnik Dobrosava Gavrića, ubijen je u svom “poršeu” kada su mu dvojica napadača prišla na motorima dok je stajao na semaforu
Trgovac dijamantima i zlatom, Srbin Đorđe Mihaljević (44), izrešetan je u ponedeljak oko 18 sati u klasičnoj sačekuši u Bedfordvjuu, predgrađu Johanezburga.Po istom scenariju po kom je ubijen i ubica Željka Ražnatovića Arkana Milan Đuričić Miki, napadači su na Mihaljevića zapucali u trenutku dok je stajao na crvenom svetlu na semaforu.

Kako naš izvor otkriva, na poznatog trgovca dijamantima pucala su dvojica napadača koji su njegovom “poršeu” prišli na motorima.

Bio na ručku

– Mihaljević je bio na ručku u jednom restoranu i krenuo je ka svojoj kući. Napadači na motoru najverovatnije su ga pratili od trenutka kada je krenuo, jer su iskoristili trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli “poršeu” i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, verovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobegne, ali je uspeo da pređe samo stotinak metara. Zaustavio je automobil i uspeo da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro – izjavio je policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.

Prema nezvaničnim informacijama, očevidac likvidacije bio je radnik benzinske pumpe, koji je odmah pritrčao trgovcu dijamantima, ali mu nije bilo spasa.
Kako prenose južnoafrički mediji, Mihaljević je bio u dobrim odnosima s Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem Mikijem, koji je na isti način ubijen u aprilu u Johanezburgu.

Raskol u podzemlju

– Oni su nekada bili bliski jednom od najvećih mafijaša u Južnoafričkoj Republici, Čehu Radovanu Krejčiru, koji je inače imao velelepnu vilu u oblasti u kojoj je Mihaljević u ponedeljak ubijen. Nakon raskola u podzemlju, priklonili su se suprotnoj strani i samim tim praktično postali mete – otkrili su izvori upućeni u dešavanja u podzemlju JAR, u kom, kako navodi, Srbi zauzimaju visoke pozicije.

– Milan Đuričić, koji je ubijen pre nekoliko meseci, i Dobrosav Gavrić, koji je u pritvoru i čeka odluku o ekstradiciji Srbiji zbog izdržavanja kazne od 35 godina za ubistva Željka Ražnatovića Arkana u hotelu “Interkontinental” 15. januara 2000, godinama su uživali zaštitu vođa podzemlja te države Krejčira i Sirila Bike. Međutim, kada je došlo do raskola dvojice narko-bosova, oni su se priklonili Biki. Bika je ubijen 2011, a s njim je tada u BMW bio i Gavrić, koji je tada i ranjen, posle čega je otkriven njegov pravi identitet – utvrđeno je tokom istrage.

Južnoafrički mediji tada su izvestili da je samo dan pre ubistva Bike, u pretresu Krejčirove kuće pronađen spisak za likvidaciju, na kom su bila imena onih koji bi mogli da budu nezgodni svedoci njegovih nelegalnih poslova, kao i osoba koje su ga izdale. Navodno, za likvidacije je, kako su tada preneli, angažovao trojicu plaćenih ubica iz Srbije.

Otmica

 

Inače, interesantno je da je i Đorđev otac Petar Mišo Mihaljević navodno poslovao svojevremeno s Radovanom Krejčirom, a potom je u decembru 2013. bio žrtva otmice i brutalne torture posle koje je preminuo. Otet je dok se vraćao kući, a otmičari su mu tokom mučenja čekićem polomili karlicu i nogu.

– Spekulisalo se da otmica i mučenje imaju veze s poslovima njegovog sina s Krejčirom. Međutim, posle očeve smrti, Đorđe je za tamošnje medije izjavio da je siguran da iza otmice ne stoji Krejčir – prenosi naš sagovornik. Đorđev otac sahranjen je u rodnom Herceg Novom, a policija JAR navodno još nije obavestila porodicu o ubistvu Đorđa.

 

IZVOR:KURIR

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Share via
Copy link