Vučić ide kod Putina da spasavaju RS i Kosovo: Sprema se dogovor u Kremlju, Zapad u PANICI - Najnovije Vijesti

Vučić ide kod Putina da spasavaju RS i Kosovo: Sprema se dogovor u Kremlju, Zapad u PANICI

ruj24,2018
vucic putin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski lider Vladimir Putin udružiće snage da spasu Republiku Srpsku od opasnog plana Zapada da joj ukine sva ovlašćenja.

Kako se saznaje, Vučić odlazi 2. oktobra u Moskvu sa glavnim ciljem da sa Putinom dogovori zajedničku politiku za očuvanje RS. Plan zapadnih moćnika, tvrde upućeni, jeste da omoguće izbornu pobedu Hrvatu Željku Komšiću i Bošnjaku Denisu Bećiroviću, koji su poznati po ekstremnoj antisrpskoj politici, da bi potom Srpsku sveli na nivo “administrativnog regiona”, bez ovlašćenja koja danas ima. Pomoć zapadnim moćnicima, tvrde obavešteni, obećao je čak i Mladen Ivanić, srpski protivkandidat Milorada Dodika.

Dobro obavešteni izvori kažu da Rusija, kao garant Dejtonskog sporazuma, može da sačuva trenutnu snagu RS i da je Putin odlučan da tako i uradi.

– Zapad čini sve ne bi li na izborima u BiH pobedili “jastrebovi” antisrpske poliike, Hrvat Željko Komšić i Bošnjak Denis Bećirović. Takođe, postoje velike šanse da na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH pobedi Mladen Ivanić, koji je spreman na velike ustupke zapadu. Zato Vučić ide u Moskvu da dogovori zajednički nastup sa Rusijom u cilju očuvanja RS – navodi izvor.

Ukidanje RS i njeno svođenje na administrativni region, gotovo bez ovlašćenja, bilo bi katastrofa za srpske nacionalne interese. Nažalost, Zapad je za plan ukidanja RS pridobio i uticajne političare u Banjaluci – tvrdi izvor iz Predsedništva.

Takođe, na sastanku Putina i Vučića biće reči i o pronalaženju rešenja za Kosovo.

– Rusija se dosledno drži stava da će podržati svako rešenje za Kosovo sa kojim se Beograd saglasi. Putin očekuje da od Vučića dobije detaljne informacije o predlogu za razgraničenje s Albancima – naglašavaju izvori iz ruske ambasade.

Predsednik Vučić nije želeo da otkriva detalje razgovora sa Putinom, ali potvrđuje da će on biti značajan.

– Počastvovan sam što ću imati priliku da razgovaram sa Putinom. Očekujem da sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva i razvoj svestrane saradnje – podvlači Vučić.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page