ISTINA POSLE 18 godina: DOS bio na kolenima, Koštunica nije imao dovoljno glasova, a onda je usledio HAOS

ruj24,2018
milosevic

Pre 18 godina kandidat koalicije DOS odneo je “pobedu” nad liderom SPS-a Slobodanom Miloševićem, ali malo je poznato da Koštunica nije imao dovoljno glasova za konačnu pobedu i da se morao održati drugi krug, kog nije bilo!

Srpska radikalna stranka je poznata po najtačnijim i prvim podacima o izlaznosti i rezultatima izbora, a predsednik SRS dr Vojislav Šešelj je izjavio za naš portal da je tad morao biti održan drugi krug.

– Koštunica nije imao 50% + 1 glas i to su vrlo pouzdani podaci. Koštunica nije imao dovoljno glasova da bi odneo pobedu, ali je imao 10 odsto glasova više od Miloševića. Trebalo je da se ide na drugi krug, ali bi Koštunica sigurno pobedio u drugom krugu, međutim, prekršen je i ustav i zakon – tvrdi Šešelj.

Zoran Anđelković, visoki funkcioner SPS u to vreme, potvrđuje da Koštunica nije imao dovoljno glasova za pobedu.

– Bilo je potrebe da se ide u II krug, jer Koštunica nije imao 50% + 1 glas. On jeste imao više glasova, ali morao se održati drugi krug. DOS je tada izgubio ubedljivo na parlamentarnim izborima za Saveznu skupštinu. Mi smo već formirali Vladu, ali je Peđa Bulatović promenio odluku posle 5. oktobra, već 8. oktobra na skupštinskoj sednici smo videli da su okrenuli ploču – rekao je Anđelković za naš portal.

Šešelj potvrđuje reči Zorana Anđelkovića da je crnogorski SDP preleteo posle 5. oktobra, iako je već bio dogovorio Vladu sa SPS-om, ali kaže da su ih socijalisti prevarili.

– Mi smo dogovorili da idemo na lokalne izbore u koaliciji, a da podržimo Miloševića kao zajedničkog kandidata. Tu su nas socijalisti prevarili i to ih je koštalo izbornog sloma – kaže Šešelj i dodaje da zbog toga radikali ne bi podržali nijednog kandidata u drugom krugu.

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page