Otac troje dece nameštao krevet za spavanje, pa SKOČIO KROZ PROZOR: Jezivi detalji tragedije - Najnovije Vijesti

Otac troje dece nameštao krevet za spavanje, pa SKOČIO KROZ PROZOR: Jezivi detalji tragedije

ruj 22, 2018
hitna pomoc

Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja bolnice u Vranju skočio je pacijent koji je sat vremena kasnije podlegao povredama.

Policija je obavila uviđaj, dodaje se, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti, prenele su Južne vesti.

U Zdravstvenom centru kažu da je 60-godišnji pacijent, nakon posete psihijatra, krenuo da namešta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osoblja i lekara sa internog odeljenja.

– Dok je dežurni lekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja, o čemu su dežurnog lekara obavestili drugi pacijenti – navode iz Zdravstvenog centra.

Prema njihovim navodima, pacijent iz leskovačkog sela Ravni Del je primljen dan ranije zbog povrede na nozi, a zadržan je na odeljenju zbog poremećaja u krvnoj slici. Nakon toga je, kažu u ovoj ustanovi, dobio epileptični napad, pao i povredio glavu.

– Organizovan je konzilijarni pregleg lekara interniste, neurologa i psihijatra. Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija nakon čega je on zaspao – kažu u Zdravstvenom centru.

Pacijent je, dodaju iz zdravstvene ustanove, u jednom trenutku pobegao iz Bolnice, ali je u pratnji policajaca vraćen na odeljenje.

– Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem zbog čega je dežurni lekar pozvao psihijatra. Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju, koju je pacijent primio i on se smirio – navode iz Zdravstvenog centra.

Međutim, nešto kasnije je skočio kroz prozor, a uprkos borbi lekara za njegov život, kažu u Bolnici, 60-godišnji pacijent je preminuo juče u 23.15.

Nadležni organi su obavili uviđaj. Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu – kažu u vranjskoj Bolnici.

U Zdravstvenom centru u Vranju su u toku svi postupci koje procedura zahteva u ovakvim slučajevima. Sva tela, kao i Komisija za unutrašnji stručni nadzor, obaviće potrebne analize i izveštaje dostaviti kako Ministarstvu zdravlja, tako i svim nadležnim organima i instuticajama.

Preminuli pacijent je za sobom ostavio suprugu i troje dece.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page