CIA JE ZNALA DA ĆE SE SFRJ RASPASTI, A SADA PREDVIĐAJU KRAJ EU: Evropi sledi rasparčavanje na 3 bloka!

ruj22,2018
RASPARCAVANJE UN

CIA i američka nevladina organizacija Stratfor prognoziraju raspad današnje EU na nekoliko grupa – staru Evropu, novu Evropu, koja će biti okrenuta SAD, te savez pravoslavnih zemalja.

Zapadni blok ili staru Evropu činile bi Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Austrija, Španija, Portugal, Italija, Švedska, Norveška i Finska.

Novu Evropu bi činile Litvanija, Estonija, Letonija, zemlje Višegradske grupe, Slovenija (danas bi tu bila i Hrvatska), a on bi se nalazio pod nemačkim ekonomskim i američkim vojnim patronatom.

Treći blok predstavljao bi balkansku konfederaciju koju bi činile pravoslavne zemlje – Srbija, Rumunija, Bugarska, Makedonija i Grčka. Ovom bloku pripala bi BiH, kao i Albanija.

Mnogi stručnjaci ističu da ovo predviđanje treba shvatiti ozbiljno i podsećaju da je CIA sredinom osamdesetih godina prošlog veka najavila raspad tadašnje SFRJ.

Slična predviđanja iznosi i američka nevladina organizacija Stratfor.

U ovoj nevladinoj organizaciji smatraju da će se EU uskoro raspasti na dva dela: bogatiji Zapad i grupu malih zemalja Centralne Evrope, koje će se vojno prikloniti SAD.

I oni predviđaju stvaranje pravoslavne unije (Vizantije). Taj savez će, kako navode, biti “gasna unija”, čiji je osnovni motiv formiranja – novac.

Geopolitički stručnjaci saglasni su da je došlo vreme višeblokovskog sistema, sa nekoliko centara moći, te da SAD i NATO neće više imati glavnu ulogu na svetskoj sceni.

Raspad EU najviše bi odgovarao SAD i Rusiji, navode neki portali za političku analitiku.

Bregzit i dolazak Donalda Trampa na čelo SAD mnogi vide kao jasno ubrzanje predviđenog raspada EU.

IZVOR:KURIR.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page