Bakir Srbima PRETI ORUŽJEM: Skovao pakleni plan, hoće da UKINE Republiku Srpsku

ruj21,2018
izetbgovic

Bakir Izetbegović, odlazeći član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA), “ukinuo” je Republiku Srpsku poručivši da Banjaluka nije nikakva prestonica, već samo običan grad u BiH.

Naslednik Alije Izetbegovića koristi predizbornu kampanju kako bi obezvredio Srpsku.

Bakir je poručio i da će se “Bošnjaci i patriote” na sve načine, pa i oružjem, boriti protiv “separatizma”!

– Banjaluka je, kao i svaki pedalj ove zemlje, Bosna i Hercegovina. Bošnjaci i patriote, na diplomatski i na svaki drugi način, boriće se protiv podele BiH. Nikada je neće cepati, a Srebrenica, Kozarac, Brčko i druga mesta nikad neće biti ništa drugo do deo Bosne. Sve više su zabrinjavajuće destrukcije koje dolaze iz zvanične Banjaluka. Te poruke postaju sve tvrđe i opasnije. Bojim se da oni, koji se ne libe da puste napolje duh separatizma, neće moći da ga vrate nazad – rekao je Izetbegović na tribini u Banjaluci.

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci Predrag Ćeranić ističe da nikog ne iznenađuju stavovi lidera SDA.

– Izetbegovićeve izjave su njegovo političko opredeljenje. On hoće BiH bez RS. Odavno se deklarisao kao nastavljač politike svog oca Alije, koja je sažeta u dokumentu pod nazivom “Islamska deklaracija”. To što su te ideje antidejtonske, antiustavne i što destabilizuju političku i bezbednostnu situaciju u BiH, nažalost, ne zanima ni visoke predstavnike u BiH, a ni zapadne ambasade, koje se redovno oglašavaju povodom svakog glasa iz RS koji ocene kao disonantan – objašnjava Ćeranić.

Analitičar Radomir Nešković smatra da niko ne može negirati, nipodaštavati ili ukinuti Republiku Srpsku.

– RS je definisana Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH. Imamo kolektivne nosioce suverenosti koji su državotvorni subjekti. Hrvati, Srbi i Bošnjaci. To j temelj BiH i okvir njenog postojanja. Političke izjave ne mogu promeniti temelj države – podvlači Nešković.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page