EGZORCISTA OTKRIO TAJNU: Evo kako da prepoznate osobu koju je zaposeo ĐAVO /DZINI - Najnovije Vijesti

EGZORCISTA OTKRIO TAJNU: Evo kako da prepoznate osobu koju je zaposeo ĐAVO /DZINI

ruj15,2018
Uplasena djevojka

O. Vincenzo je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine, a sada je otkrio svetu kako svako može da prepozna osobu koju je zaposeo đavo

Jedan od devet službenih egzorcista u rimskom nadbiskupu Vicente Vicente otkrio je da svatko može prepoznati osobu koju je đavao počinio.

– Najjasniji znak “opsjednutosti” je odbijanje sveca. Dakle, snažna pobuna kada započne molitva ili kada položim ruke na glavu – kaže Vicenco.

O. Vincenzo je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine. Bio je župnik u trima župama, a od 1991. pa sve do danas je egzorcist. Objašnjava da to nije neka specijalna moć, nego “služba, koju može da obavlja jer je dobio to ovlašćenje, na temelju kanonskog prava”.

Pred njegovom sobom u omanjoj crkvi nedaleko od Vatikana vazda je red.

– Ali ja mogu da ih primim najviše tridesetak dnevno, od jutra do večeri, pa bi ih trebalo još. Svaki dan susrećem mnoge osobe koje pate, malodušne su, smućene, poremećene, izmučene; osobe kojima je potrebno da ih neko sasluša, da ih prosvetli , da im pomogne. Mnogi su od njih pali u ruke vračevima, “čarobnicama”, gatarama iz karata, “senzitivcima” koji su ih iskoristili za novac, nudeći lažna rešenja za njihove probleme, dapače pogoršavajući ih, jer je magija teren za demone – kaže egzorcist.

– Pokušavam im dati svima poruku nade i povjerenja. Imam dojam da je potreba za adresiranjem figure poput moje je u porastu: nedostaje duhovnost, obiteljski stil. Prečesto se misli samo materijalna dobra ovoga svijeta. I vrag radi, zahvaljujući prosvjetiteljima, koji smatraju da je to izmišljeno stvaranje srednjeg vijeka, napominje Vincenzo.

 

IZVOR:TELEGRAF.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page