OPŠTI HAOS U ZAGREBU! PORODIČNI OBRAČUN, braća pucala jedan na drugog, rafalima zasuli i osnovnu školu u kojoj su bili đaci! Na lice mesta izašla SVA RASPOLOŽIVA POLICIJA! - Najnovije Vijesti

OPŠTI HAOS U ZAGREBU! PORODIČNI OBRAČUN, braća pucala jedan na drugog, rafalima zasuli i osnovnu školu u kojoj su bili đaci! Na lice mesta izašla SVA RASPOLOŽIVA POLICIJA!

ruj13,2018

U pucnjavi do koje je došlo danas u večernjim satima u Porečkoj ulici na zagrebačkom Vukomercu nije povređena nijedna osoba, sedam ih je uhapšeno, a deset se nalazi pod policijskim nadzorom, potvrdio je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Zagrebački OKC dobio je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dve porodice i da sepuca iz vatrenog oružja, rekao je Rašić novinarima govoreći na samom mestu događaja.

“Odmah po dojavi upućeni su policijski službenici na mesto događaja, gde je zatečeno više osoba. Preduzimaju se daljnje mere i radnje, u toku je uviđaj. Za sada je sedam osoba privedeno u policijsku stanicu, a deset ih je u postupku privođenja, znači, pod nadzorom policije, kako bi se razjasnile sve okolnosti događaja”, istakao je.

Potvrdio je da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom niko nije povređen, te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi tačno nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći da su sukobljene strane dan ranije međusobno pretile pištoljima, zbog čega je ceo dan naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i pretnji bilo je, tvrde, i ranije.

Načelnik Rašić potvrdio je da je reč o postojećem sukobu, ali je otklonio bilo kakvu sumnju u moguće nepravilnosti u policijskom postupanju.

“Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražićemo sve navode i sukob tih porodica. Navodno se radi o nekim nerešenim odnosima, finansijskim potraživanjima. Ali, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih porodica postoji i u toku je rešavanje situacije i razrešavanje događaja”, rekao je.

Na novinarsko pitanje je li policija od ranije bila upoznata s problemom i je li se u tom smislu preduzelo sve što se moglo kako bi se sprečila eskalacija sukoba, Rašić je kazao da informacije o ranijim sukobima ne može potvrditi, ali će svi navodi biti istraženi.

“Došli smo odmah na hitnu dojavu, nije bilo kašnjenja, sve je pod nadzorom – tu je temeljna policija, interventna policija, specijalna policija, sve snage koje su nam potrebne. Osobe su pod nadzorom, a najvažnije je da nema povređenih i da je sve pod kontrolom”, dodao je.

U delu Porečke ulice gde je došlo do pucnjave još je zabranjen prolaz, a ulicu su sa svih strana blokirala policijska vozila.

“Videla sam hitnu i čula rafale, automobili su kao švajcarski sir, a deca su bila zabarikadirana u školi”, kaže za Vijesti.hr žena koja je bila svedok pucnjave.

“Ta je porodica malo problematična. Došlo je do rafalne paljbe između iste porodice, stvorili su se klanovi tu – sukobila su se dva sina istog preminulog oca. Videli smo hitnu, klincima su u školi rekli profesori da su dve osobe upucane. Njih su onda kroz stražnji izlaz puštali napolje, nakon što je stigla policija. Sada su rotacije tu, barikada je postavljena. Mislim da su svi klinci napustili školu, roditelji su došli po njih. Koliko čujem, sukobljeni muškarci su hteli da pucaju i po policiji”, kaže ona.

Jedna osoba je iz automobila zapucala pištoljem po balkonu, a onda je druga strana uzvratila pucnjavu iz kuće kalašnjikovima po naselju, automobilima, školi, kažu komšije.

 

izvor:alo.rs

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page