Navijamo da se Kosovo i Srbija dogovaraju, ali niko ne može računati ni na jedan milimetar teritorije BiH - Najnovije Vijesti

Navijamo da se Kosovo i Srbija dogovaraju, ali niko ne može računati ni na jedan milimetar teritorije BiH

kol30,2018

Nakon prepunih dvorana u Sarajevu, Tuzli, Brezi, Mostaru, Kaknju, Varešu, Travniku, Hadžićima, Visokom i Zenici, i sinoć su dvorane u Srebreniku i Brčkom bile tijesne za sve koji su htjeli prisustvovati unutarstranačkim tribinama SBB-a.

Dobrobit regiona

Predsjednik SBB-a prokomentirao je da je ovo pokazatelj kako se narodu vratila nada da u SBB-u i vladi nacionalnog jedinstva koju Radončić promovira jeste izlaz iz feudalnog i kolonijalnog stanja ka Evropskoj uniji, NATO-u i zaustavljanju masovnog iseljavanja mladih.

Radončić je rekao da vlast koja traje već 28 godina i traži još osam novih treba otići sa scene i da taj kvazimonarhistički naum treba demokratski zaustaviti 7. oktobra. On se osvrnuo i na pojedine regionalne teme, u čiji kontekst pojedini analitičari sada dovode i teritorijalni status naše zemlje.

– Ne zanimaju nas priče o razgraničenju Kosova i Srbije. Želimo da se taj proces okonča mirno, uspješno i na dobrobit cijelog regiona. Naravno, čujemo različite verzije, od toga da se radi o uobičajenoj korekciji granice do njenog mijenjanja. Mi smo apsolutno protiv mijenjanja granica u Evropi. Imam jasnu poruku u ime bh. patriota, i za pojedine analitičare i za neke diplomate: Niko ne može računati da bilo kada i pod bilo kojim uslovima i lažnim opravdanjima može uzeti jedan jedini milimetar teritorije naše Bosne i Hercegovine – poručio je Radončić.

Siguran u sebe

Praćen općim odobravanjem prisutnih, Radončić je naglasio da se on uopće ne brine o tome koga će Srbi i Hrvati izabrati za svoje predstavnike u Predsjedništvu BiH, jer je apsolutno siguran u sebe, svoje znanje, svoj narod, institucije i pozitivan ekonomski program čiji lider treba biti buduće Predsjedništvo BiH.

Inače, u Srebreniku su još govorili Jakub Ibrahimović, predsjednik OO SBB-a Srebrenik, Zlatan Muratović, ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK, i Bahrudin Hadžiefendić, predsjednik KO SBB-a TK, a u Brčkom Ina Pamukčić, predsjednica SBB-a Brčko.

 

IZVOR:DNEVNI AVAZ

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page