ISPOVEST ŠPIJUNA: Britanci priznali da su tajno bili u Srebrenici I Sa Orićem kovali zaveru - Najnovije Vijesti

ISPOVEST ŠPIJUNA: Britanci priznali da su tajno bili u Srebrenici I Sa Orićem kovali zaveru

kol29,2018

Posle šokantnih stranica iz holandskih izveštaja o tajnom učešću britanskih SAS jedinica u Srebrenici posle oslobođenja (ili kako oni kažu “pada”) tog grada, Srbija Danas otkriva i svedočenje jednog od tih britanskih specijalaca za “The Sunday Times” iz jula 2000. godine.

Prema svedočenju britanskog specijalca iz SAS jedinice, koji je želeo da ostane anoniman, pa se u tekstu “The Sunday Times” koristi pseudonim Nik Kamerun, zadatak njihove jedinice je bio da pošalje koordinate za NATO napad na snage Vojske Republike Srpske i da obavlja druge špijunske poslove.

– Naš prioritet je bio da sakupljamo informacije – priznaje Kamerun.

U tekstu Kamerun optužuje UN da su dozvolile “masakr” u Srebrenici (“UN su u potpunosti izdale te ljude”) i izražava svoju bes zbog toga što nisu izvršile napade na srpske položaje.

– Nije bilo ničega . Čekali smo i čekali – rekao je Kameron.

Kamerun kaže i da se sastao sa Naserom Orićem, te priznaje da ga je brazilski posmatrač iz UN optužio da pravi zaveru sa muslimanima, na šta mu je britanski špijun rekao da “odj*be”.

Kada je video da su Srbi ušli u Srebrenicu i da NATO neće reagovati, britanski sasovac i špijun kaže da se zapitao “Jeb*te, kako da se izvučem iz ovoga?”.

Britanski vojnik

Foto: Profimedia/ SD ilustracija

Osim što su muslimani u Srebrenici redovno kršili rezoluciji o Srebrenici kao demilitarizovanoj zoni, sada je očigledno da su im u tome pomagali, ne samo UN, već i tajni britanski specijalci.

Ipak, najvažnije pitanje je da li su britanski specijalci iz SAS jedinica imali samo ovu funkciju ili su učestovali i u streljanju muslimana posle oslobođenja grada.

– Šta su oni inače radili tamo, a ne može da se okrije koja je jedinica streljala na četiri lokacije: Orahovac, Branjevo, Dom kulture Pilica i Korluk. A, za petu lokaciju se zna tu je bilo osam pripadnika desetog diverzanskog odreda, jedan je oslobođen. Oni su procesuirani. Za ove četiri lokacije nikako ne može da se otkrije ko je – kaže predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj.

vojislav-seselj

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

O prisustvu britanskih SAS jedinica piše i “The Gardian”, u tekstu pod naslovom “Srebrenica: the search for a terrible truth goes on”.

Velika Britanija možda najviše od svih zemalja pomaže ekstremističkim muslimanima u širenju mita o navodnom genocidu u Srebrenici, bili su inicijatori rezolucije na tu temu, a o svojoj prljavoj ulozi vlasti u VB mudro ćute.

 

IZVOR:SRBIJA DANAS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page