Vučić odbio da ide u hotel, evo gde će prespavati PREDSEDNIK SRBIJE! - Najnovije Vijesti

Vučić odbio da ide u hotel, evo gde će prespavati PREDSEDNIK SRBIJE!

kol 25, 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će u subotu i nedelju 8. i 9. septembra boraviti na Kosovu i Metohiji kako bi Srbima u južnoj pokrajini izneo detalje plana za rešavanje kosovske krize, prenoćiće u studentskom domu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kako se saznaje, Vučić tokom dvodnevnog boravka na Kosovu želi da bude što bliži građanima, pa je lično insistirao da spava u domu, a ne u hotelu. Predsednik države planira da obiđe jezero Gazivode, koje su ovih dana “okupirali” vojnici Kfora, ali i da poseti južni deo Kosova.

 

Prema rečima izvora, šef države je u startu odbio da spava u hotelu ili nekom drugom objektu.

– Kada su planirani detalji posete Kosovu, Vučić je izrazio želju da prespava u studentskom domu, iako su mu saradnici preporučivali da noći u nekom od hotela na severu. On na to nije pristao jer je i na ovaj simboličan način želeo da našem narodu pokaže da je uz njih i da razume njihovu svakodnevnicu – objašnjava izvor iz Vučićevog okruženja, dodajući da će predsednik i ovoga puta posetiti Srbe južno od Ibra, a ne samo četiri opštine na severu pokrajine. Poseban akcenat, dodaje, staviće na obilazak jezera Gazivode.

 

– Vučić i dalje piše i dorađuje govor kojim će Srbima na Kosovu prenti istorijske poruke važne za budućnost. Osim što želi da razgovara i sa narodom južno od Ibra i prenese im poruku da ih Srbija nije zaboravila, Vučić zahteva i da obiđe hidrocentralu i jezero Gazivode, s obzirom na to da su pojačane ionako učestale pretnje iz Prištine da će na silu preoteti ovaj objekat od vitalnog interesa za opstanak i život Srba na severu pokrajine – navodi izvor, ističući da predsednik planira i da obiđe svetinje na Kosovu, ali i da sa privrednicima razgovara o ekonomiji i o tome kako pomoći ljudima.

 

Inače, zajedno sa Vučićem u južnu pokrajinu idu i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, koji kaže da je reč o jednoj od najznačajnijih poseta.

 

– I kao prvi potpredsednik Vlade i kao premijer, Vučić je uvek odlazio na Kosovo i razgovarao sa ljudima, bodrio ih i bio im velika podrška, a narod je njega i SNS uvek podržavao na izborima. Razlog je taj što je prema narodu svakog puta bio iskren, što narod oseća i xeni koliko se predsednik bori da zaštiti svako naše dete, svakog našeg čoveka na Kosmetu i koliko brani državne i nacionalne interese – podvlači Selaković.

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page