Nevjerovatna ispovjest SRPKINJE koja živi u Švicarskoj- Komšije su me prijavile, jer sam mužu podgrijala ručak, sad MORAM NA SUD

Njeno ime je Srna Zagorac koja je iz Novog Sada i udala se za Mijata koji već neko vreme živi na relaciji Srbija i Svičarska.Nakon nekog vremena odlučila je da se ipak vrati za svoju domovinu i onda je za medije iznijela informacije koje su sve jednostavno iznenadile i zaprepastile.

u svojoj prici ona je istakla kako je brzo doseljena u Svicarsku shvatila da je zivot u ovoj zemlji “previse sjajan i divan na prvi pogled” Radi toga je morala da organizuje svoj zivot tako da je pola mjeseca u Srbiji a druga polovica ipak u Švicarskoj kako bi bila sto bliza svom suprugu ipak.

 

ako zaista veliki broj Srba sanja o bajkovitom načinu života ali prema riječima Srne tamo je sve drugacije. Ona tvrdi da je blagostanje koje tamo vlada samo privid jer se sve vrti oko novca i poreza.

Ono što frustira sve Srbe jeste da komsije pričaju sve što radite, i ako uradite nešto što nije propisu za trenutak je policija na vasim vratima.

Svi zele da napuste zemlju ali ja smatram da sam ja jedna od rijetkih koja ce se vratiti jer ne mogu da provedem ovdje mnogo.

Prema njenim riječima trenutka kada je odlučila da od supruge traži povratak u rodnu zemlju je bio izazvan bezdušnošću njenih susjeda i sve je to sama osjetila na kozu.

Svicarski susjed je prijavio par jer su kuhali rucak u servisu za popravak automobila a to je strogo kaznjivo prema njihovom zakonu.

Suprug mi je vlasnik servisa za popravke auta a ja sam ako supruga odlučila da mu donesem ručak na posao. Ubrzo se pojavilo pet policajaca na vratima koji su dosli da pisu kaznu i optuzili su me da radim ako kuharica na crno.

Isko smo objasnili da sam dosla da podgrijem rucak ipak sam na sudu i moram da dokažem da nisam imala izgubiti namjere ni ja ni moj suprug.

IZVOR:(RBSM-RADIO)

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Share via
Copy link