PREVARILA SAM SVOG SAVRŠENOG MUŽA, A SAD STREPIM SAMO ZBOG JEDNE STVARI: ŠOK ISPOVEST ŽENE IZ ZRENJANINA - Najnovije Vijesti

PREVARILA SAM SVOG SAVRŠENOG MUŽA, A SAD STREPIM SAMO ZBOG JEDNE STVARI: ŠOK ISPOVEST ŽENE IZ ZRENJANINA

ožu4,2024

Petnaest godina su u braku. Zajedno imaju četvoro dece. Ona napominje kako je njen muž divna osoba i divan otac, i da je on “najbolji suprug kakvog bi svaka žena poželela”.

– Imam grupu prijateljica koje poznajem dugi niz godina i s njima barem dvaput godišnje negde otputujem na nekoliko dana. Kad smo to učinile poslednji put, upoznala sam jednog muškarca u kafiću i odmah smo se razumeli. Nekoliko puta sam spavala s njim u toku tog odmora. – ispovest počinje žena iz Zrenjanina, koja je želela da ostane anonimna, i dodaje:

– Moje prijateljice znaju za to i razočarane su u mene jer znaju kakvog divnog supruga imam. Moj muž je dobar prijatelj sa jednim od muževa mojih prijateljica, pa se plašim da će preneti mom suprugu ako sazna šta sam uradila.

– Znam da će moj muž biti očajan i plašim se da će me napustiti. Ne znam da li da mu priznam ili da pretpostavim da mu to nikad neće biti preneto. Ne mogu da jedem ni da spavam kako treba od tada, a suprug me neprestano pita šta nije u redu.

Odgovor: Ovo je nešto što samo vi možete da odlučite. Razumljivo je što mislite da će vas suprug napustiti, i za to postoji šansa. Ali, ovo vam možemo reći:

Preljuba ne mora da znači i prekid veze. Istina je da se mnogo veza oporavi od neverstva i postanu još jače nego ranije. Veze u kojim se neverstvo prizna, imaju veću šansu da to prebrode.

Nedavna studija je pokazala da su brakovi, u kojim neko od supružnika taji neverstvo, dvaput izvesniji da će se razvesti kad se za to sazna.

Vaš suprug zna da nešto nije u redu, samo nije siguran šta je to. Što duže vremena prođe, teže će biti da se od toga oporavi. Saznanje da ste lagali kad vas je pitao šta je posredi, može mu izgledati kao dupla izdaja.

Bilo da on sazna od drugog ili mu kažete, izvesno je da će put oporavka potrajati. To će podrazumevati da preuzmete odgovornost, da se istinski kajete zbog onoga što se desilo, i da oboje odlučite da to pregurate.

Izvesno je da će on želeti da zna zašto ste to uradili. Budite spremni za razna pitanja i diskusije koje će možda potrajati i više meseci.

Da li znate šta je to što vas je navelo da potražite drugog muškarca? Znajući uzroke bi pomoglo vašem partneru da vas bolje razume i, ujedno, da se nešto tako više nikad ne desi. Ako je suprug voljan da prebrodi ovo sa vama, preporučujemo zajedničke razgovore sa psihologom. Ponovna gradnja veze i poverenja zahteva vreme, ali je izvodljiva. Odluka je vaša

IZVOR:RBSM,RADIO

 

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page