Punicin savjet zetu: SRETNO VAM BILO, LAJKAJTE JEDNO DRUGOM, BOCKAJTE SE I DOPISUJTE SE IZ SOBE U SOBU - Najnovije Vijesti

Punicin savjet zetu: SRETNO VAM BILO, LAJKAJTE JEDNO DRUGOM, BOCKAJTE SE I DOPISUJTE SE IZ SOBE U SOBU

sij 10, 2024

Prava drama odvijala se u Mostaru. Dečko koji je godinama hodao s djevojkom odlučio je da je zaprosi, a iz te nakane odvila se prava drama. Priču nam je ispričala dečkova sestra i evo što nam je ispričala.

“Moj brat već tri godine je u vezi sa svojom djevojkom. U zadnje vrijeme počela se po njemu čudno ponašati. Izbjegavala je izlaske. Njihovi sastanci su se pretvorili ko rad od kuće. Da ne dužim družili su i zabavljali se online preko raznih društvenih mreža. Mom bratu je to dosadilo pa je upitao djevojke hoće li preći da živi kod njega. Ona mu je odgovorila da to mora pitati njenu majku. Brat je insistirao da neće ženiti njenu mater nego nju, ali ona je bila neumoljiva – ispričala je Mostarka za Hercegovina in.

Kako ljubav nije pura morao se ohrabriti i zatražiti ruku izabranice svoga srca od njene mame. Nazvao je djevojku da se nađu na kafi da se dogovore oko termina, ali i ovaj puta je ostao kratkih pantala ko nekad Ćafet u Mostaru. Nije joj se dalo izlaziti, a ima i nekog posla na internet, pa mu je rekla da slobodno dođe do njih.

 

Brat je nakon toga malo prolupo. Otišo tu noć vani i napio se ko letva. Sutradan usto, mamuran, nikakav, sve ga boljelo… Predveče ko malo došo sebi, ali se još treso ko višnjak. Govorio je da bi se najradije napio i takav otišo, ali ga strah da ga “punica” ne otjera s vrata.

 

I onda se uhvatio spremat. Ja se nisam toliko spremala ni kada sam išla na maturu, a vala ni kada sam se udavala. Obuče jedne pantale pa se gleda u ogledalo, pa onda druge, treće…Tako isto i s košuljama. Onda nadigo kosu sliči mi na Elvisa iz najboljih dana. Posebno je iritantno traženje parfema. Od silnih mirisa koje je probao zabolila me glava i već mi je došlo da i njega i nju i tu ženu spremim tamo odaklu su došli. Na kraju se ko on skocko, kupio buket cvijeća, a ja sam mu bila pratnja. Reko on da treba neko od rodbine sa njim, a ja mu ko eto najbliža.

 

Došli mi tako kod njegove punice. Žena normala, prava mostarska gospođa. Napravila nam kafu, ponudila štrudle. I nakon uvodnih par minuta i ispitivanja snaga žena pita kojim dobrom smo došli. Brat se zacrveni.. Zamuckujući reče da voli njenu kćer i da je došao kod nje da traži njenu ruku. Žena se nasmijala ono što mi kažemo momački i nakon što je smijeh popustio upita:

 

“Sine moj znaš li ti čiju ruku tražiš”?

 

“Znam hodamo tri godine već skupa”.

 

“Sine moj slabo ti ona hoda ikako u zadnje vrijeme”.

 

“Znam zato i hoću da dođe meni da se uzmemo”.

 

Imaš li ti sine kući internet”?

 

“Normala da imam, ful paket od Eroneta”.

 

Onda imaš moju dozvolu, ali uz jedan uvjet.

 

“Kakav uvjet gospođo draga”?

 

Pitao si me kćerkinu ruku jeli tako?

 

“Jeste volim je i to je sve želim”.

 

“Pošto moja kćer ne skida ruke s mobitela, moraš uzeti uz njenu ruku i mobitel, a uz to dvoje ide i punjač”.

 

Brat se prvo šokirao, pa se onda nasmijao kiselo. Konta loži li ga žena ., pa samo reče da može!

 

Žena ode do kćerke u sobu i zove je u dnevni. Reče da je ona dala pristanak na udaju, a kćerka mrtva hladna samo reče: “Lajkam”.

 

“Ovdje što si lajkala lajkala si”, odgovori joj mater.

 

Onda se okrene prema mom bratu i reče:

 

“Sine moj skinuo si mi teret s vrata. Vala eto vas tamo, lajkajte jedno drugom dokle hoćete, bockajte se i dopisujte se iz sobe u sobu. Što se mene tiče neka odmah pokupi tablet i mobitel i neka ide, i nemojte punjače zaboraviti”.

 

Bratu nije bilo svejedno, ali je ipak bio zadovoljan. Uspio je u svojoj misiji, a kakav će to biti taj njihov život sa lajkovima, dislajkovima i bockanjima ostaje nam da vidimo.

IZVOR: (RBSM-RADIO)

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page