JASMINA JE NAPUSTILA PORODICU I VERU DA BI SE BAVILA NAJSTARIJIM ZANATOM: Da nije pobegla, bila bi UBIJENA

Jasmina Ali rođena je u Avganistanu, gde se gaje stroge vrednosti, koje ženama ne dopuštaju mnogo toga. Ipak, ona je uspela da pobegne i postane ZVEZDAfilmova za odrasle

.

Jasmina Ali rodila se u Avganistanu, dok je odrastala pod vlašću talibana. Surova pravila koja talibani tamo nameću i kazne koje sami određuju za nepoštovanje istih, mogu se uporediti sa horor filmovima.

Mlada Jasmina dobar deo svog odrastanja provela je gledajući nasilje na ulicama Kabula, gde je vladao strah i trepet od talibana.

Još kao devojčica izbegla je u Veliku Britaniju, gde je počela i da se obrazuje. Prvenstveno je naučila da čita i piše.

“Uglavnom mrze moj sadržaj jer ne žele da Avganistan bude poznat po filmovima za odrasle Kako se usuđujem da pokažem svoje telo? Oni misle da poseduju moje telo i ono što radim sa svojim telom, a ja nemam pravo da ga pokazujem i ne mogu da budem prava Avganistanka ako to uradim. Stalno dobijam poruke tipa “foliraš se, ti si Jevrejka, na tajnom si zadatku” – ispričala je Jasmina.

Ona je istakla i da je njena porodica veoma stroga, te sa njima nema nikakav kontakt, a samim tim nije joj poznato ni to šta oni misle o njenoj karijeri.

Jasmina je pokazala da se ne uklapa u šablon koji su talibani nametnuli, te ruši predrasude o ženama u Avganistanu.

“Uvek sam bila buntovna osoba. Moj instinkt mi govori da budem protiv svega što pokušava da mi se nametne”, rekla je ona

IZVOR:STIL.KURIR.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Share via
Copy link