Djevojka iz Sarajeva pobjegla od roditelja i udala se za gorštaka, žive na planini, po dva mjeseca ne vide čovjeka: ‘Ni dan, ni sat, nama ništa ne treba‘ - Najnovije Vijesti

Djevojka iz Sarajeva pobjegla od roditelja i udala se za gorštaka, žive na planini, po dva mjeseca ne vide čovjeka: ‘Ni dan, ni sat, nama ništa ne treba‘

tra2,2023

OGLAS

Golija je golema planina u Srbiji na koju zimi odlaziš ako moraš, a silaziš samo ako si hrabar. Dane Biorac je prije šest godina bio hrabar i nije se spustio u selo na kraju jeseni, kao svi njegovi, već je odlučio ostati na Goliji – sam. Kasnije je ipak pronašao ljubav, a priču sretnog para, koji se odlučio na pomalo neobičan život, prenosi Dnevnik.ba.

Dane Biorac jedva da se i može sjetiti je li prošlo šest ili sedam godina otkako je tu sam jer, kako kaže, na Goliji mu ne trebaju datumi, dani, ni sati.

– Ja to ujutro prema nebu pogledam i to ti je meni i dan i rad… Nit’ dan, nit’ sat, nama ništa ne treba – rekao je 21-godišnji Dane.

Kaže da se za ovaj korak odlučio jer nije htio završiti školu i onda raditi na građevini, “da ne bi negdje pao i razbio glavu”.

– Moraš se penjati po krovovima kao vjeverica. I opet ti nije siguran posao, ni plaća, ništa… A, ako zapustiš selo i imanje, tu ti više povratka nema. Tako da sam se odlučio ostati na selu i završena priča – govori Dane.

Na selu nema kafića, ljudi, prijatelja, ali najviše mu nedostaje – struja.

– 2022. godina je sad. U Beogradu je TV stigao možda prije sto godina, a kod mene je u kuću prvi put stigao pred prošli Božić – kaže mladić.

Kaže da je planina zimi toliko napuštena da se zna dogoditi da po dva mjeseca ne vidi čovjeka.

Da njegovu priču ne žele svi gledati samo preko YouTubea, dokaz je Kristina, 19-godišnja djevojka iz Sarajeva koja je preko televizije čula za Danetovu priču i, pazite sad, odlučila da se udati za njega.- Upoznali smo se preko mobitela (Dane ima mobitel i puni ga preko solarne energije). Rekla sam mu da je fin, kulturan i čestitala mu što vodi takav život. Počeli smo se upoznavati. Onda sam rekla da bih voljela doći kod njega, on je rekao da dođem i da pokušamo – govori rođena Sarajka.

Ne zna reći što ju je točno privuklo kod muža, ali pretpostavlja da je u pitanju njegova ozbiljnost i želja za obitelji.

To je bio početak ljubavne priče. U noći s 29. na 30. studenog prošle godine Kristina je spremila stvari i u jutarnjim satima krenula iz Sarajeva, prvo za Sjenicu, a zatim za Goliju.

Roditelji nisu bili za to da Kristina krene u nepoznato i nisu joj dopustili da ide, ali ona je pobjegla.

– Krenula sam oko 9 i 15 ujutro. Jedva sam čekala doći, nisam bila sigurna hoće li me čekati na autobusnoj stanici. Razmišljala sam o tome da ću doći u drugu državu, odnosno negdje gdje nikoga ne znam, a da njega neće biti. Čuli smo se preko telefona tijekom puta i on je rekao da će biti tu, da će me čekati. Ja sam mu malo povjerovala, ali ne skroz – priča Kristina.

Na to Dane odgovara: “Isto kao što ona nije bila sigurna da ću je ja čekati, tako ni ja nisam bio siguran da će ona doći”.

Na kraju nitko nikome nije slagao i našli su se. Dane je bio malo sramežljiv u početku ali, kako kaže, onda je Kristinu odveo iza jedne zgrade i poljubio je “da je ne bi ljubio po gradu, jer je sramota”.

Nakon nekoliko dana na Goliji otišli su za Sarajevo da se Dane upozna s Kristininim roditeljima. To je Danielu bilo prvo napuštanje Srbije.

Isplatilo se – svidio se Kristininim roditeljima i sada mogu slobodno živjeti.

Posljednje vijesti su da je Kristina trudna. Kaže da se pomalo boji za dijete jer su udaljeni od civilizacije, ali da se nada da neće biti problema, prenosi

IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page