Pokazao mi ga: Bila sam oduševljena prizorom, a onda me je nagovorio da….

Pokazao mi ga

Tada me je okrenuo i pokazao mi ga… Bila sam oduševljena prizorom

Pokazao mi ga

Šta sve nećemo sebi dopustiti u mladosti. U svojim dvadesetim sam živjela u punom sjaju svoje mladosti. Izlasci, provodi, zezancija i sve što ide zajedno sa tim su postali moja skoro svakodnevna ritualna aktivnost. Sve što je bilo novo, bilo je atrakcija za mene i za sve moje drugarice i prijatelje, a i one proaznike u mom životu. Ozbiljna veza ? Kakvi! Nema govora!

Sjećam se tog dana. Dobro ga se sjećam. Taj dan sam napunila tu dvadeset i petu godinu. Razmišljala sam gdje da ga provedem sa prijateljima, prijateljicama, poznanicima kao i onim sa kojima sam bila kratko. Među takve je bio i  jedan dečko koji je poprilično, meni bar, bio odbojan i nisam osjećala nikakvog afinitieta prema njemu. Ali kako je poznavao moju prijateljicu Sanju, a na njenu incijativu, poslala sam pozivnicu i za njega.  Svi su govorili da ludi za mnom, ali ja to nisam uzimala za ozbiljno. Moram priznati da sam primjetila da se je okretao za mnom kad prođem u štiklama pored njega i zamahnem svojim oblinama. Šta ću, koketa sam i ne radim te stvari namjerno.

Zakupili smo veću salu za vjenačanja i rođenadane, a nekoliko nas je rezervisalo sobe za prenoćište. Kad prigusti, moraš ići u sobu. To je prirodno i iz više razloga.

Posmatrala sam muškarce koji su tu bili i nepozvani. Oni su došli samoincijativno, ili na poziv mojih prijateljica. Baš sam razmišljala sa kim da se smuvam te večeri. Primjetila sam jednog tipa koji je važio za većeg zavodnika u kraju,  a koji je došao zajedno sa mojim prijateljem Markom. Marko mi je prišao i rekao mi ”Ivan želi da te upozna”. Prišla sam mu pružajući ruku i nakon čestitki i šarmiranja, odlučila sam da ga to veče malo bolje upoznam.

Naravno, kad svi odu.

Kad sam već bila ”pod gasom”, oslobodila sam se i počela sam plesati ko luda. Odjednom osjećam da me je neko s leđa spustio ruku na rame. To je bio Alen, Sanjin prijatelj, onaj tip koji mi je bio odbojan. Primio me je za ruku čestitajući rođendan i  bukvalno uveo s leđa u jednu manju koja je podsjećala na separe, i zatvorio vrata. Bilo je mračno, stavrno nisam vidjela šta je.

”Ne plaši se”, rekao je tiho i upalio svjetlo. ”Čekaj malo samo”, a onda se je okrenuo i pokazao mi ga. Ostala sam bez teksta. Nisam mogla da vjerujem ”Sretan rođendan” s osmjehom mi je sugerisao da ga uzmem i probam. Bila sam oduševljena prizorom i zaista mi je zastala knedla u grlu.

Najnoviji Samsungov model je zasjao predamnom u svojoj punoj zlatnoj boji. Nisam mogla vjerovati! ”Pa mi se i ne znamo…” , ”To je mali poklon od mene”, rekao je Alen, ”Nisam želio da drugi gledaju”.

Poljubila sam ga. A onda i on mene … Tad se je razvilo nešto među nama.

Dogovor sa Ivanom je propao tu noć. Na Markovo i Ivanovo razočarenje, ja sam otišla sa Alenom. Danas smo dobri prijatelji

Naše ostale ljubavne oglase pogledajte u rubrici
https://topbalkaninfo.com/category/licni-oglasi/

Ukoliko nemate mozete kreirati i besplatan profil na: https://ljubavnispoj.com/

Facebook Comments