Ajsela, 40 godina: ”Muž me vara stalno pa ŽELIM I JA MALO DA UŽIVAM U LJUBAVI”

Ajsela, četrdesetogodišnjakinja iz Mostara želi da nađe nekoga za provod

– Zdravo svima. Moje ime je Ajsela, imam četrdeset godina, živim u Mostaru. Po struci sam prehrambeni tehnolog, radim svoj posao nekih dvanaestak godina i zadovoljna sam njime. U braku sam deset godina, imam dvije djevojčice – starijoj je devet godina, a mlađoj je sedam godina. To su moja dva anđela za koje živim. Djecu nastojim naučiti d abudu dobri ljudi jer u današnje vrijeme ima jako malo poštenih i dobrih ljudi.

Moj brak je jako loš i djeca su mi sva radost, možda čak i jedino dobro koje sam dobila u tome braku. Zabavljala sam se sa suprugom pet godina prije nego što smo se vjenčali. Dok smo bili u vezi, to je bila totalno druga osoba i mislila sam da je on moj muškarac iz snova. Nijedan drugi ne bi mogao njega zamjeniti u tim godinama tako da sam srećna dočekala naše vjenčanje. Ali, brak nije ono što je veza. Vrijeme pokaže ko je kakav kad-tad i vjerujem da su se mnoge osobe razočarale u svoje partnere nakon što su se vjenčali. Dok ste u vezi sa nekim, to je sve drugačije jer neke mane i pravi karakteri budu skriveni do onog trenutka kada sve češće počnete boraviti jedno pored drugog.

E pa tako i moj suprug – na početku braka je bilo gotovo kao kad smo u vezi. Izlazili smo sami ili sa prijateljima, provodili smo se kad smo imali slobodnog vremena, vikendi su uvijek bili rezervisani za izlete ili provođenje na planini. Bio je to romantičan i sretan početak života pod zajedničkim krovom.

Ali…

Već u prvoj trudnoći osjećala sam da ne želi puno vremena provoditi uz mene naglašavajući mi da ”moram da se više odmaram” , pa je , ali ne baš uvijek, izlazio sa ”prijateljima” S obzirom da mi je to bila prva trudnoća, nastojala sam da se što više opuštam i ne mislim na to. Kad je beba došla na svijet, toliko sam se fokusirala na nju da mi ništa drugo nije padalo napamet. U drugoj trudnoći sam počela da slutim na svašta pa sam ga često provjeravala. Nikad nisam otkrila ništa, a on mi je govorio ”ti si luda, moraš se liiječiti”. Nakon rođenja djeteta počeo je stalno biti uz nas jer se je vjerovatno bojao da ću ga ostaviti i otići sa djecom.

Vremenom sam otkrila sa kim me je varao zadnjih pet godina, ali mu nisam ništa rekla.  Ne želim govoriti dok mu ne vratim bar jednim malim dijelom. Užasavam se od licemjernih osoba i mislim da ih trebaš naučiti pameti da bi shvatili svoje greške. Želim pronaći nekoga za diskreno druženje i avanturu. Moj suprug vrlo često odlazi iz države tako da imam slobodno vrijeme za izlaske. Javite mi se na oglas da se upoznamo. Samo ozbiljni. –

STROGO ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA RADI ZAŠTITE AUTORSKIH PRAVA

Sadržaj i postovi na ovome web site-u su autentični i sadržavaju autorska prava. Kopiranje sadržaja dozvoljavamo JEDINO UZ NAVOĐENJE DIREKTNOG LINKA POSTA KOJEG KOPIRATE KAO GLAVNOG IZVORA. Svako drugo kopiranje sadržaja biti će legitimisano pod povredom autorskih prava.

Hvala na razumijevanju,

Autor

Foto: Profimedia

Facebook Comments