Alena, 36 godina: ” Muž me zlostavljao godinama, RAZVELA SAM SE pa TRAŽIM NEKOGA DA SE OPORAVIM”

Muž me maltretirao

”Muž me maltretirao godinama” Alena, tridesetšestogodišnjakinja iz Fojnice traži muškarca da se oporavi od teškog braka

– Dobar dan svima. Moje ime je Alena, imam trideset i šest godina. Rođena sam u Fojnici, a trenutno živim u Sarajevu. Radim u jednom hiperkarketu u Sarajevu. Dok sam živjela u Fojnici sa svojim roditeljima i sestrama, bila sam najsretnija osoba na svijetu. Da bih završila srednju školu, doselila sam se u Sarajevo i živjela sam kod tetke. Odmah, po završetku srednje škole počela sam da radim i zarađujem sebi za život.

Mogu reći da sam uživala u svome životu i svom radu dok sam bila slobodna. Bila sam sretna. Imala sam neke veze koje nisu bile toliko ozbiljne. Najvažniji mi je bio posao (tada sam radila za neku firmu i bila sam prezadovoljna poslom) i druženje sa mojim prijateljicama. Izlazile smo, provodile vrijeme u prirodi, išle zajedno na godišnje odmore … Sve dok nije došao on – moj bivši suprug, anđeoskog lica koji se je činio kao dobar i plemenit čovjek.

Upoznali smo se sticajem nekih okolnosti i ubrzo sam prešla kod njega da živim. Iskreno, isplatilo mi se je to jer nisam morala plaćati stanarinu. On je radio u jednoj automehaničarskoj radnji i imao je dobra primanja. U tridesetoj godini sam dobila prvo dijete, sina, a kasnije i dvije djevojčice. Tih sedam godina braka sam provela u mučenju, redovnim maltretiranjima, uvredama, poniženjima. Kako sam preživljavala svakodnevnu torturu, izgubila sam svoj životni posao (kojeg sam radila 10 godina), a kasnije i svaki drugi koji sam pronašla. Moja djeca su sve trpila i gledala kako im otac maltretira majku. Živjeli smo kao u zatvoru, svakodnevne traume, neprospavane noći i maltretiranja su mene i djecu dovele na rub.

Nekako sam se. Božijim čudom, izvukla iz tog braka. Razveli smo se. On je pronašao drugu ženu sa kojom sad živi i konačno je mene ostavio na miru. I moju djecu. Mislim da je najtežem dijelu mog života došao kraj. Nadam se iskreno.

Sad dišem – mogu reći. Malo mi fali da vratim onaj svoj elan i sreću. Prijateljice su tu uz mene da me podrže, a i moja porodica. Voljela bih pronaći pravog čovjeka da se oporavim od svega. Voljela bih da mi se jave ljudi samo sa iskrenim namjerama kojima je stalo da poštovanja i ljubavi. Javite mi se u oglas pa ćemo stupiti u kontakt. Hvala svima na razumijevanju.

STROGO ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA RADI ZAŠTITE AUTORSKIH PRAVA

Sadržaj i postovi su potpuno autentični te sadrže sva autorska prava. Kopiranje postova dozvoljavamo JEDINO UZ NAVOĐENJE DIREKTNOG LINKA POSTA KOJEG KOPIRATE KAO GLAVNOG IZVORA. Svako drugo kopiranje biti će legitimisano pod povredom autorskih prava.

Hvala na razumijevanju,

Autor

Foto: Profimedia

Facebook Comments