Lina: ”NAZOVI ME, evo ti MOJ BROJ. Čekam te ”

Prelijepa i predivna – savršenstvo bez mane.

– Kao da je juče bilo. Sjećam se te večeri. Sjedio sam u lokalnom pubu, sam za šankom i ispijao piće koje mi je hranilo dušu. Odavno nisam imao nekoga da mi grije tijelo i srce u hladnim noćima. Decembar se već bližio kraju, a ja nisam znao sa kim ću dočekati najluđu noć u godini. Sama pomisao na to me je činila nervoznim. Vrištalo je nešto u meni –  želja za ženskom vrelinom, koje nije već dugo bila prisutna u mome životu, dovodila me je do stanja izgubljenosti.

Kroz tihe zvukove bluza i zadimljenu atmosferu posmatrao sam ženske siluete koje su krišom prolazile pored mene kako bi zaplijenile moj pogled i pažnju. Kratke suknje i duboki dekoltei u sred Decembra su za mene bili više modni neukus i želja za muškom pažnjom koja bi mogla označavati jedino poziv na se*s. Ti jaki mirisi njihovih jeftinih parfema u meni su izazivali mučninu. Možda nisu ni nosile jeftine parfeme, ali sva ta atmosfera i odjeća je za mene djelovala potpuno jeftino, a ako još dodamo te silne slojeve pudera na njihovim licima, koji se presijavao kad god bi stale ispod svjetlosti, onda sam i bio 100 posto ubijeđen da sam na pogrešnom mjestu ”krenuo u lov”.

Ispijajući gutljaj iz svoje čaše , osjetio sam puderast i vrlo atraktivan miris. S moje desne strane stajala je ona – moja vila iz snova. Zlatno-narandžasta kosa prekrivala je njeno prelijepo bijelo i isticala divne, duboke, plave oči. Obrazi su joj bili rumenkasti , a na vrhu njene glave sam primjetio da se sjaje pahuljice koje su se topile, lagano da, dajući joj kosi poseban sjaj pod reflektorom. Vrlo karakterističan asimetričan osmjeh sam primjetio na njenom licu. Trepnula je nježno kao da očekuje da joj kažem da sjedne do mene.

Ponudio sam joj mjesto i krišom je odmjerio.  Visoka oko 165 cm, s dodatnih 10 za potpetice, skladne građe građe, u trapericama koje su isticale njenu stražnjicu i bijeloj košuljici kroz koju su se nadzirale manje grudi. Predivna djevojka, oduševljeno je posmatrala moj stav i konačno se predstavila.

”Ja sam Lina. ” rekla je, ” Stefan ” odgovorio sam.  Primijetila je da moj pogled zastaje dugo na njenom. Ponudio sam je pićem i nazdravio sam joj. Kroz razgovor sam saznao da je prekinula vezu od 4 godine, da ima 29 godina i da živi tu, u blizini. Sjedili smo tu neko vrijeme, pričali o svakavim temama i iznosili smo svoja mišljenja.  Mogu priznati – gubio sam se gledajući je, ali sam pokušao da ostanem pribran. 

Vrijeme je odmicalo i već sam krenuo kući. Gledao sam je duboko u oči pozdravljajući je. Ona se je osmjehnula i dala mi je vizitku na kojoj je bio njen broj i ostali podatci. Shvatio sam da se radi o diplomiranom ekonomsti, vjerovatno ekonomskom revizoru. Oblačeći svoj kaput i stavljajući šal oko vrata krišom mi je rekla na uho: Evo moj broj.Tu je i adresa. Nazovi me. Čekam te.”.

Ostao sam bez teksta – stanje transa. Da li se ovo meni događa?? Udišuči tragove njenog parfema posmatrao sam je dok se je približavala izlaznim vratima. U očima sam joj vidio sjaj kad me je pogledala pri izlasku iz paba…

Foto ilustracija: Pexels

Facebook Comments