ŠEŠELJ RUŠI ALBANSKE SNOVE: Ako formiraju "vojsku", Srbija će od Putina i Kineza tražiti SAMO JEDNO! - Najnovije Vijesti

ŠEŠELJ RUŠI ALBANSKE SNOVE: Ako formiraju “vojsku”, Srbija će od Putina i Kineza tražiti SAMO JEDNO!

pro14,2018

Srbija

Povodom najavljene odluke kosovske skupštine da formira tzv. “vojsku Kosova”, predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da Srbija sada može zahtevati da Rusi i Kinezi pošalju svoje vojnike u sastav Kfora, kako bi garantovali bezbednost Srbima na severu pokrajine.

– Mi tu ne možemo praktično ništa da uradimo. Moramo biti spremni da sa našom vojskom i policijom intervenišemo ukoliko ta tzv. “vojska” krene na srpska naselja. U samoj Prištini, mi smo nemoćni da bilo šta uradimo. Možemo da tražimo vanrednu sednicu Saveta bezbednosti, na kojoj bi Amerikanci verovatno uložili VETO, ali trebamo napraviti galamu oko toga – rekao je Šešelj.

Šešelj je izjavio da bi bilo pametno da zatražimo od Rusa i Kineza da pošalju svoje vojnike u sastav Kfora, a da bi ovo formiranje “vojske Kosova” bio dobar povod za takav zahtev.

On je podsetio da su Rusi već bili u sastavu Kfora, ali da nisu ostali na Kosovu jer tadašnja vlast u Beogradu nije bila zainteresovana za saradnju.

On je dodao da je jučerašnja akcija Kfora bila još jedna provokacija, ali i stvarna vežba.

– Oni vežbaju određene lokacije gde bi Srbi mogli da prave barikade, kako bi efikasno razbijali te barikade i kako bi okupirali sever Kosova kad dođe naredba. Njima ne pada na pamet da rasformiraju tu kvazi “vojsku” – rekao je predsednik SRS.

Izvor: Srbijadanas.com

Direktan link na njihov portal: https://www.srbijadanas.com/vesti/kosovo/seselj-rusi-albanske-snove-ako-formiraju-vojsku-srbija-od-putina-i-kineza-da-trazi-samo-jedno-2018-12-13

Foto: Screenshoot/Srbijadanas.com

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page