Rusija: Razgovaramo sa Srbijom o isporuci S-300 - Najnovije Vijesti

Rusija: Razgovaramo sa Srbijom o isporuci S-300

pro13,2018

Rusija

Rusija „razmatra moguće isporuke“ raketnog sistema S-300 Srbiji, rekao je direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitirij Šugajev.

„Srpski partneri trenutno izražavaju zainteresovanost za isporuku bataljona S-300. To je nešto o čemu razgovaramo“, rekao je Šugajev.

Raketni sistem S-300 je odbrambeni sistem zemlja—vazduh koji je u stanju da pogađa balističke rakete kratkog i srednjeg dometa, krstareće rakete, kao i taktičke i strateške vojne letelice.

O nabavci takvog sistema se dugo priča u Srbiji, ali je ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin nedavno naveo da je zbog cene srpska vojska više zainteresovana za protivvazdušne sisteme „Tor“ i „Buk“.

Rogozin je u Sankt Peterburgu u junu rekao da je „Srbija mnogo više zainteresovana za stvaranje mreže vazdušne odbrane za potrebe borbe iz blizine i za ovu svrhu mi imamo ’torove‘ i ’bukove‘, naoružanje za borbu iz blizine i na srednju udaljenost“.

„Što se tiče S-300 i S-400, oni su za borbu na veliku udaljenost. Tako da će zavisiti od budžeta koliko će srpska vlada biti spremna da potroši za to“, naveo je zamenik premijera Rusije.

Izvor: Sputniknews.com

Više pročitajte na njihovom portalu: https://rs-lat.sputniknews.com/rusija/201707191111976551-srbija-rusija-s-300/

Foto: Sputniknews.com/Screenshoot

 

 

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page