(FOTO)Na 30 km od Prištine: Vojska posmatra situaciju na Kosovu i Metohiji

SRBIJA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni “Toplički ustanak“ u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi “Veliki trn” u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske.

– Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije – istakao je ministar Vulin.

Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujuca Vuković istakao je da na bazi “Veliki trn” pripadnici tog bataljona obezbeđuju administrativnu liniju u zoni odgovornosti baze.

– Osnovni zadatak pripadnika bataljona i same baze “Veliki trn” je sprečavanje ilegalnih prelazaka preko administrativne linije. Na bazu dolazi potpuno osposobljeno, obučeno i motivisano ljudstvo. Svi pripadnici bataljona, a posebno sastav baze na kojoj se nalazmo, su osposobljeni i spremni za izvršavnje svih zadataka koji su odedeljeni od pretpostavljene komande – naglasio je potpukovnik Vuković.

 

Baza Veliki trn nalazi se na obroncima Radan planine, na nadmorskoj visini većoj od 800 metara, na dva i po kilometra od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Na 50 kilometara je Prokuplje, a na 80 Niš, dok je Medveđa udaljena 17, a Leskovac 40 kilometara. Priština je na svega 30 kilometara jugozapadno, a Podujevo je 12 kilometara zapadno od Velikog trna.

Izvor: Srbijadanas.com

Direktan link na njihov sajt: https://www.srbijadanas.com/vesti/kosovo/na-30km-od-pristine-vojska-pomno-posmatra-situaciju-na-kosovu-i-metohiji-foto-2018-12-12

Foto: Srbijadanas.com

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Share via
Copy link